Zatiahnuté
13°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Slovensko po roku od vraždy z nenávisti: Takto pred rokom zabíjali konšpirácie pretavené v nenávisť
Zdielať na

Slovensko po roku od vraždy z nenávisti: Takto pred rokom zabíjali konšpirácie pretavené v nenávisť

BRATISLAVA / Na spomienkovom podujatí sa zúčastnili davy ľudí ale aj premiér Ľudovít Ódor a osobný odkaz poslala aj hlava štátu, ktorá sa pre chorobu nemohla zúčastniť.

Od vraždy z nenávisti, ktorá pred rokom otriasla Slovenskom sa pre LGBTI+ komunitu nezmenilo takmer nič. Nenávistných správ a vyhrážok je dokonca viac ako pred rokom a z menšiny si politici spravili súčasť kampane.

"Takto pred rokom zabíjali konšpirácie pretavené v nenávisť," prečítala na pódiu pred Teplárňou matka Radky, ktorú počas dvojnásobnej vraždy postrelili. Aj ona politikom odkazuje, že queer ľudia sa tak na rodia je smutné, že študovaným, ale aj tým čo riadia tento štát, to musí odkazovať obyčajná matka. 

​Na spomienkovom podujatí sa zúčastnil premiér Ódor a svoj odkaz poslala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa nemohla zúčastniť zo zdravotných dôvodov. "Mali by sme si byť konečne rovní aj v uznani našich práv a už nikdy nedopustiť, aby vaša identita stále niekoho z vás život," ozvalo sa z nahrávky hlavy štátu. 

Viac vo videu:

Súvisiace články