Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Šimkovičová ako ministerka zástupcov kultúry pobúrila, chcú ísť aj do ulíc
Zdielať na

Šimkovičová ako ministerka zástupcov kultúry pobúrila, chcú ísť aj do ulíc

BRATISLAVA / Slovenská národná strana navrhla za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka a ministerkou kultúry by sa mohla stať Martina Šimkovičová. Obaja kandidáti boli zvolení za poslancov parlamentu. Reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Proti nominácii Martiny Šimkovičovej do čela rezortu kultúry vystúpila nielen kultúrna obec, ale aj politici. Politička, ktorá na svojom profile na sociálnej sieti napísala, že "LGBT a gender ideológia je to najzvrátenejšie zo zvráteného, čo nám prináša tzv. liberálna demokracia, rozumejte západný neoliberalizmus s prvkami neomarxizmu, ktorý sa tlačí do popredia všade v Európe...", by sa mala postaviť práve do vedenia rezortu, ktorý zastrešuje tú najrôznorodejšiu skupinu ľudí. 

Portál O médiách napísal o kandidátke na ministerku nasledovné: "Šimkovičová nie je len šíriteľka primitívnych homofóbnych statusov, ale roky pomáhala antisystémovým stranám a šíreniu proruskej propagandy. Jej meno na čele inštitúcie, ktorá má vytvárať tolerantné a zdravé prostredie pre slobodné umenie, strážiť slobodu slova, podporovať kultúru národnostných menšín, je najväčším výsmechom roky budovanej demokratickej spoločnosti na Slovensku."

Odkazy z kultúry hovoria jasne

"Čo Šimkovičová; kultúra sa ubráni, je plná šikovných dospelých ľudí, navyše s výtlakom, ale ten Huliak na MŽP, z toho kuká čistá havária. To je kovaný lumpenproletár, čo chce vešať ochranárov, brata má v drevárskom biznise, kamarátov medzi motorkármi Brat za brata a je (ako inak) poľovník. To bude horšia kalamita ako víchrica a lykožrút dohromady," zverejnil stand-up komik Samo Trnka. 

"Vážená pani Šimkovičová, na svoj vek vyzeráte dôstojne a sympaticky (subjektívny názor). No to je všetko, čo môžete ponúknuť nám, občanom Slovenskej republiky. Prosím Vás, skúste racionálne prehodnotiť nomináciu strany SNS Vás na post ministerky kultúry," napísal na sociálnej sieti Matej Bezuch. 

"Verejne Vás vyzývam, aby ste osobne prehodnotili Vašu budúcnosť vedenia tohto rezortu s Vaším vzdelaním mimo tejto oblasti. Obávam sa, že pre rezort kultúry nebude mať z kade plynúť prínos Vašej osoby, naopak, môžete z titulu Vašej neodbornosti veľa pokaziť. Preto Vás prosím o zamyslenie sa nad svojou neodbornosťou v danom rezorte, taktiež privítam pokoru a hlavne autoreflexiu. Ďakujem," adresoval v uzavretej kultúrnej skupine na sociálnej sieti. 

Ďalší z členov skupiny Zachráňme kultúru Lubo Bukowy zase verejne vyzval na vytvorenie petície: "Teraz je čas na petíciu! Za ministerku kultúry bude navrhnutá Šimkovičová. Nech nás všetkých sama Thalia ochraňuje!"

"Celý život spochybňujem svoje schopnosti, ale asi by som nemusela, keď Šimkovičová si verí na ministerstvo kultúry. Motivácia na dnes: Máš na všetko! Výzvy nemajú hranice, keď máš dobrých známych," zverejnila maliarka Ivana Šáteková. 

"Teraz bude veľmi podstatné, aby každý jeden umelec v oblasti kultúry od hercov cez tanečníkov, maliarov, sochárov až po vedeckých pracovníkov vyjadril nesúhlas s nominovaním Martiny Šimkovičovej za ministerku kultúry SR. Žena, ktorá roky šíri lži, konšpirácie, hoaxy, prokremeľskú propagandu a bludy, nemôže byť za žiadnych okolností kompetentnou osobou pre vedenie tohto rezortu," zverejnil na sociálnej sieti Ladislav Pribula.

"Martina Šimkovičová dlhodobo šíri nenávisť vo vzťahu k LGBTI+ komunite. Rovnako aj nenávisť voči umelcom. V prípade účinkov vakcíny produkovala jednu konšpiráciu za druhou alebo v súvislosti s divadlom P. O. Hviezdoslava. Jej hosťami v televízii SLOVAN boli prevažne najväčší “predstavitelia” dezinformačnej scény. Pevne dúfam, že prezidentka SR nevymenuje dezinformátorku, konšpirátorku, rasistku a hoaxerku do funkcie ministerky kultúry SR. Bol by to fatálny omyl a fatálne zlyhanie," dodal. 

Ozval sa aj bývalý poslanec Miro Kollár. "Tušil som, že príde chvíľa, keď by sme boli vďační za Laššákovú," uviedol Kollár, ktorý si chce dať prestávku od politiky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie