Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Demokrat Stančík vidí v neschopnosti budúcej vlády aj výhody: Pred hanbou nás zachráni jedna profesia
Zdielať na

Demokrat Stančík vidí v neschopnosti budúcej vlády aj výhody: Pred hanbou nás zachráni jedna profesia

BRATISLAVA / Z OĽaNO Igora Matoviča odišiel, aby sa stal súčasťou Demokrarov Eduarda Hegera, ktorí vo voľbách nedosiahli ani 3 %. Bývalý štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí kritizuje novú vládnu väčšinu od začiatku. V prípade svojho bývalého straníckeho šéfa sa však takto ostrou kriitkou neoháňal.

"Fico chcel za ministra zahraničia šťuku, nakoniec tam bude mať ruského kapra Blanára a prezidentke ako bonus pripravil červeného sleďa Červený sleď je termín, ktorý označuje niečo, čo má odvádzať pozornosť od zásadného problému alebo relevantnej otázky. A týmto sleďom nie je nikto iný, ako pán Huliak. Zatiaľ čo celé Slovensko riešilo (ne)vymenovanie tejto intelektuálnej kapacity a mysliteľa hodného veľkých mien osvietenectva, pozrime si kto prezidentkou prešiel," napísal exposlanec Stančík na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 

V zahraničí nás zachránia tlmočníci

Poslanec prišiel aj s ďalšou kritikou. "Dobrá správa je, že viacerí členovia vlády nevedia dobre po anglicky. Ak nás totiž budú zastupovať v EÚ a NATO, budú odkázaní na tlmočníkov a tí aspoň trocha zmiernia tú hanbu, ktorú nám budú v zahraničí u partnerov robiť," zverejnil na sociálnej sieti. 

Matovičove zahraničné hanby ho nechali chladným?

Zaujímavé je, že práve tento exposlanec často mlčal, keď išlo o prešľapy jeho bývalého straníckeho šéfa. Igor Matovič mal pritom zakopnutí hneď niekoľko. Netreba pamätník na to, aby sme si spomenuli na jeho slávne "one time, next time"

​Matovič v úvode svojho pôsobenia v čele vlády vycestoval do Prahy a povedal: "Oficiálne dokumenty, ktoré mi nachystali a ktoré treba otvoriť a o ktorých by sme sa mali rozprávať som ani neotvoril."

V Paríži vo februári zase prekvapil, keď Emanuella Macrona informoval o svojom účese.  "Klárka ma ostrihala takže to je taký iný pohľad na politiku," vravel francúzskemu prezidentovi Matovič.

Matovič však prekvapil aj vtedy, keď o masívnom testovaní najskôr informoval nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, a nie slovenskú prezidentku Čaputovú. Okrem toho sa na ňom aj zabávali zahraniční novinári, že nevie používať prezentácie na počítači. 

Dôvodom na definitívny rozpad jeho vlády bol nákup ruskej vakcíny Sputnik, ktorá otriasla nešou pozíciou pred zahraničnými partnermi.

Súvisiace články

Najčítanejšie