Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Koaličná rada schválila rozpočet, informoval o tom Úrad vlády. Detaily sú zatiaľ neznáme
Zdielať na

Koaličná rada schválila rozpočet, informoval o tom Úrad vlády. Detaily sú zatiaľ neznáme

BRATISLAVA / KOALÍCIA SA DOHODLA NA ROZPOČTE! Vládna koalícia SMER-SD, HLAS-SD a SNS sa dnes večer na zasadnutí koaličnej rady dohodla na návrhu štátneho rozpočtu na rok 2024. Príslušné legislatívne návrhy vláda SR prerokuje v pondelok 4.12. a Národná rada SR môže o nich začať rokovať v stredu 6.12. Návrh rozpočtu je kombináciou konsolidácie rozbitých verejných financií a zachovania prvkov silného sociálneho štátu.

"Koalícia sa dohodla na rozpočte," uviedol predseda vlády Robert Fico. "Vládna koalícia SMER-SD, HLAS-SD a SNS sa dnes večer na zasadnutí koaličnej rady dohodla na návrhu štátneho rozpočtu na rok 2024. Príslušné legislatívne návrhy vláda SR prerokuje v pondelok 4.12. a Národná rada SR môže o nich začať rokovať v stredu 6.12. Návrh rozpočtu je kombináciou konsolidácie rozbitých verejných financií a zachovania prvkov silného sociálneho štátu," odznelo v stanovisku. 

Čo o rozpočte prezradil Drucker?

V relácii Na hrane bol hosťom minister školstva Tomáš Drucker. Akcentoval, že prioritou vlády bolo zostaviť zodpovedný rozpočet. Viac však prezradiť nechcel. Iba poznamenal, že sa snažil uspokojiť všetky potreby v ťažkých rezortoch, ktoré má Hlas-SD. "Strane Hlas sa podarilo presadiť 95 % našich cieľov," povedal s tým, že ich teraz treba naplniť a na to sú potrebné peniaze. 

Viac vo videu:

Najčítanejšie