Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Pellegrini vyčíta vlastným ministrom, že zabúdajú upozorňovať na neschopnosť minulých vlád
Zdielať na

Pellegrini vyčíta vlastným ministrom, že zabúdajú upozorňovať na neschopnosť minulých vlád

Peter Pellegrini hodnotí prvých 100 dní od nástupu novej vlády pozitívne a je spokojný s tým, čo sa strane Hlas podarilo presadiť.

Spokojnosť s vládnutím

Predsa parlamentu kritizoval opozíciu a časť médií, ktoré hovoria o prvých 100 dňoch, ako o veľkom probléme. "Nezabudnime, čím si táto krajina prešla za posledného 3 a pol roka. Po minulých vládach sme našli krajinu, ktorá nebola nikdy takto zadlžená," okomentoval Pellegrini kritiku smerovanú k novej vláde.

Podľa lídra Hlasu sa v spoločnosti vytvára obraz, ako keby Slovensko teraz žilo len Trestným zákonom. Predseda Hlasu ocenil prácu svojich ministrov, no zároveň im vyčíta, že viac neupozorňujú na chyby minulých ministrov.

Cieľom novej vlády malo byť aj upokojenie situácie. "Hovorili sme, že chceme, aby sa preniesol na Slovensko pokoj. Verte, že s mojimi kolegami sa o to snažíme vystupovaním a konštruktívnym dialógom," komentoval Pellegrini. Opozícia vláde ale vyčíta, že nič také sa nedeje a spoločnosť ešte viac rozdeľujú. Dôkazam sú aj plné námestia protestujúcich ľudí.

Hlas garanciou stability

Podľa slov lídra SNS Andreja Danka môže stabilitu koalície naštrbiť možný úspech Pellegriniho v prezidentských voľbách. Predsa Hlasu tento scenár vylučuje: "Naša strana je garantom stability a pokračovania vládnej koalície, aby neplnila svoj volebný program počas celého volebného obdobia."

Odvolávanie Šimkovičovej

Opozičným strán PS a SaS sa podarilo vyzbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady, na ktorej chcú odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Peter Pellegrini potvrdil, že za odvolanie ministerky nebude strana Hlas hlasovať. Išlo by o drastické porušenie koaličnej zmluvy, ak by sa niečo také udialo. Výhrady medzi ministrami si chcú vždy vydiskutovať v súkromí. Hlas sa nechce podľa Pellegriniho vybrať cestou Matoviča a Sulíka, ktorí prepierali svoje problémy na verejnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie