Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ďalší opozičný kúsok: Hlina prišiel pred PPA so snežným delom
Zdielať na

Ďalší opozičný kúsok: Hlina prišiel pred PPA so snežným delom

BRATISLAVA / Poslanec NR SR Alojz Hlina chce ministrovi pôdohospodárstva snežné delo požičať. Tvrdí, že tak vládne výhovorky budú pôsobiť menej okato. Relevantnými dátami o vývoji sneženia na Slovensku však nedisponuje ani on sám.

Hľadá sa sneh!

Poslanec zacítal pred Pôdohospodársku platobnú agentúru so snežným delom. Dôvodom je to, že je presvedčený, že v prípade nevyplácania dotácii poľnohospodárom sa vedenie ministerstva pôdohospodárstva len vyhovára. Vyjadrilo sa tak na brífingu, ktorý zorganizoval pred PPA. 

To, že polia boli pod snehom označil poslanec za klub SaS, ktorý do volieb kandidoval z miesta 150, za nezmysel Preto vyzýva ministra pôdohospodárstva za Smer-SD Richarda Takáča, aby mu povedal, kde na poliach bol sneh.

"Dovoľte mi povedať, že slovenskí poľnohospodári stále namajú vyplatených 60 % dotácií," uviedol Hlina s tým, že "Takáč má podľa neho výhovoriek plný batoh"

"Ak by bolo 30 cm snehu, bol by problém robiť kontroly, ale ja sa pýtam kde je tých 30 cm," hovoril Hlina s tým, že by ho zaujímalo, kde presne ten sneh bol. "Je to len a len výhovorka," ohradil sa Hlina s tým, že "by mohli klamať menej okato". Preto pred PPA priniesol snežné delo, aby boli "tieto výhovrky namieste"

Samotné dáta o snežení na Slovensku však nemá ani samotný Hlina, ktorý sa odvolal len na telefonát so svojou mamou, ktorá "žije na Orave". Preto vyzval minhistra Takáča, aby mu tieto dáta poskytol. Dodal aj to, že si vie predstaviť aj "bojovnejšiu komoru poľnohospodárov"

Súvisiace články