Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Veronika Cifrová Ostrihoňová kandiduje v eurovoľbách za Progresívne Slovensko
Zdielať na

Veronika Cifrová Ostrihoňová kandiduje v eurovoľbách za Progresívne Slovensko

Progresívne Slovensko predstavilo na tlačovej konferencii dve osobnosti, ktoré posilnia kandidátku progresívcov vo voľbách do Európskeho parlamentu.

Predseda strany Michal Šimečka na tlačovej konferencii zdôraznil cieľ Progresívneho Slovenska v blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu, ktorým je snaha poraziť stranu Smer. Dopomôcť by im k tomu mali aj dve nové mená, ktoré uvidíme na kandidátke progresívcov. Hlavnou tvárou je známa novinárka a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Ďalšou novou tvárou je slovenská diplomatka Ľubica Karvašová, ktorá bola aj poradkyňou premiérovi Ódorovi.

Veronika Cifrová Ostrihoňová vníma smerovanie Slovenska ako kritické. Práve momentálne politická situácia v našej krajine presvedčila Cifrovú Ostrihoňovú, aby vstúpila do politiky. "Viem, že vstup do politiky môže mne a mojim blízkym priniesť viac negatív ako pozitív. Napriek tomu verím, že je to správne rozhodnutie," okomentovala vstup do politiky známa novinárka a moderátorka.

Podľa Ľubice Karvašovej sa Slovensko začalo vzďaľovať od Európskej únie, näjme od nástupu novej vlády: "Ak si niekto myslí, že Slovensko a Európska únia sú oddelené priestory, tak sa veľmi mýli. Sú to spojené nádoby, ktoré sa navzájom silne ovplyvňujú. Preto je dôležité, kto nás zastupuje v Európskom parlamente. Len silní a kvalitní kandidáti dokážu presadzovať slovenský záujem na Európskej úrovni." Hlavné výzvy Európskej únie , ktorým podľa Karvašovej čelíme, sú obnova Ukrajiny, konkurencieschopnosť priemyslu a príprava na rozširovanie únie. 

Progresívne Slovensko už minulý mesiac oznámilo, že kandidátku v Európskych voľbách 2024 povedie bývalý predseda vlády Ľudovít Ódor. Michal Šimečka na dnešnej tlačovej konferencii zdôraznil, že na kandidátke budú aj terajší poslanci, ktorí už v Európskom parlamente pôsobia. 

Súvisiace články