Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prezidentka Čaputová: Veľmi si želám, aby bola kampaň pred ďalším kolom férová
Zdielať na

Prezidentka Čaputová: Veľmi si želám, aby bola kampaň pred ďalším kolom férová

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Na výsledky prvého kola prezidentských volieb zareagovala aj úradujúca hlava štátu Zuzana Čaputová. Obom "postupujúcim" zablahoželala a vyslovila konkrétne želanie.

Ivan Korčok predbehol Petra Pellegriniho o 5 % a to vďaka západnému Slovnesku, ale aj Košickému kraju. Na výsledky prvého kola zareagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorej sa čoskoro skončí 5 ročný mandát. 

"Na osude Slovenska nám záleží. Ukázalo sa, že nám nie je ľahostajná naša budúcnosť. Chcem sa preto poďakovať občanom za účasť vo voľbách a ich pokojný priebeh," poznamenala s tým, že nevynechala ani gratuláciu obom kandidátom, ktorý postúpili do druhého kola. "Veľmi si želám, aby bola kampaň pred ďalším kolom férová, korektná a kultivovaná," zverejnila na sociálnej sieti. 

Hlava štátu ešte dopoludnia apelovala na občanov, aby neváhali a prišli k urnám. "Ktokoľvek sa po týchto voľbách ujme funkcie prezidenta, bude potrebovať silný mandát od občanov. Nenechajte preto zodpovednosť na iných a využite právo, ktoré vám prináleží. Už dnes môžeme urobiť to, čo je dôležité, s vedomím, že držíme v rukách svoju budúcnosť," uviedla dopoludnia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie