Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nikdy nie je tak zle, aby sa na tom nedalo zasmiať: Nekorektný kabaret Obyčajný človek si berie na mušku koalíciu aj opozíciu
Zdielať na

Nikdy nie je tak zle, aby sa na tom nedalo zasmiať: Nekorektný kabaret Obyčajný človek si berie na mušku koalíciu aj opozíciu

BRATISLAVA / Čo si o statuštekoch politikov myslí pospolitý ľud? Aké pikle na oduševnených záchrancov našej krajiny kujú novinári? Do akých mediálnych sietí ich zatiahne Spider-Man? Aký osud u Morphea si vyberieme a do akého matrixu budeme uvrhnutí? Tieto otázky sa pýtajú mladí tvorcovia nového politického kabaretu Obyčajný človek, ktorý poodhaľuje mentálny svet slovenských politikov.

Dávajú zabrať Matovičovi, Sulíkovi, Kollárovi, Remišovej, ale aj Ficovi. Mladí divadelníci "roztočili politicky nekorektnú lotériu" a to spolu s kultúrnou platformou OZ Artefakt, ktorá ponúka príležitosti študentom, absolventom múzických umení a novým talentom.

Podľa tvorcov kabaretu Obyčajný človek, ktorý si bez zľutovania uťahuje z našich politických špičiek ešte nie je tak zle, aby sme sa na tom nezasmiali. Divadelné predstavenie z plytčín slovenskej politiky si podľa tvorcov berie na mušku všetkých, ktorí si to zaslúžia.

"Koaliční šachisti, opoziční krikľúni, neriadení stratégovia, reformisti-srandisti, neúnavní píáristi, plantážnici, multioteckovia, podržbalónikovia, ľadové kráľovné, médiá utrhnuté z reťaze, zbabelí mafiáni, nevďačný ľud," uvádza mladý inscenačný tím s tým, že divákom sľubujú nezabudnuteľnú "divadelnú plačovku"

​Mladí divadelníci označili za autora divadelného textu Džordža Soroša a Obyčajný človek v réžii študenta VŠMU Jakuba Matejčíka si na premiére v Dome kultúry Zrkadlový háj pomerne rýchlo získal divákov, ktorí si osviežili aj kultové vety zo slovenskej politiky ako "drž balónik a čakaj".

O dramaturgiu politicky nekorektného kabaretu sa postaral Martin Krč a politické charaktery si rozdelili mladí herci a herečky Františka Horváthová, Mária Ševčíková, Jerguš Horváth a Mário Houdek. Scénu a kostýmy vytvorila Alena Hanusová a hudbu Andrej Majerčík a Peter Lachký.