Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Priority ministra Sulíka: Namiesto účasti v parlamente na prejave prezidenta Ukrajiny sprevádzal Geissenovcov
Zdielať na

Priority ministra Sulíka: Namiesto účasti v parlamente na prejave prezidenta Ukrajiny sprevádzal Geissenovcov

BRATISLAVA / Nezastaví ho ani búrka v koalícii, ani prejav ukrajinského prezidenta Zelenského v Národnej rade SR. Minister hospodárstva Richard Sulík dal prednosť sprevádzaniu rodiny Geissenovcov mimo Bratislavy. Na tlačovej besede po rokovaní vlády to na naliehanie priznal.

Po rokovaní vlády sa minister hospodárstva Richard Sulík vyjadroval nielen k dodávkam plynu a prípadnému ohrozeniu dodávok. Zároveň sa ohradil, že Veronika Remišová klamala o tom, že by SaS vetovala balíček výmenou za funkciu šéfa Protimonopolného úradu SR. 

Tieto tvrdenia Sulík zásadne poprel a uviedol aj to, že jeho strana dodnes nevie, kde chce na sociálne opatrenie vziať Igor Matovič financie. Zároveň poznamenal aj to, že v prípade opatrení ministra Krajniaka nie je s financovaním problém a "hneď sa to dá urobiť"

Na pretras však prišla aj jeho včerajšia neprítomnosť v parlamente počas príhovoru prezidenta Volodymyra Zelenského. Hoci väčšina jeho vládnych kolegov v NR SR bola prítomná, minister Sulík na svojom mieste chýbal tak, ako minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (OĽaNO). Ostrej kritike čelil minister už za víkendový výlet, kedy milionársky pár vzal až do rokovacej sály parlamentu. 

"Mal som iný pracovný program, ten príhovor bol určený predovšetkým poslancom, ja som ten program nevedel zmeniť," bránil sa Sulík, ktorý poznamenal, že bol mimo Bratislavy, ale svoj program nechcel špecifikovať kvôli "ďalšiemu hejtu". V tej chvíli už bolo zrejmé, že minister trávil utorok s milionárskou rodinkou z východného Nemecka. "Zas budú titulky, vyhľadajte si čo chcete, ja som mal riadny pracovný program," ohradil sa pobúrene minister Sulík (SaS). Prezradil aj to, že štáb Geissenovcov stojí Slovensko do 2-tisíc eur a pre našu krajinu je to pomoc. Na otázku, či je vhodné počas koaličnej krízy sprevádzať Geissenovcov minister reagoval: "Nie, myslím, že táto otázka je mimoriadne hlúpa a je zámerne hlúpo postavená."