Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Politológ Lenč o Hegerovi: Zrejme si myslí, že ak bude karikovať svojho predchodcu Matoviča, spraví to z neho lídra
Zdielať na

Politológ Lenč o Hegerovi: Zrejme si myslí, že ak bude karikovať svojho predchodcu Matoviča, spraví to z neho lídra

BRATISLAVA / Hoci mediálny poradca premiéra Eduarda Hegera Ivan Štulajter tvrdí, že premiér je vo svojej komunikácii autentický, politológ Jozef Lenč má iný názor. Premiér je podľa neho nepresvedčivý a to, čo predvádza vládna garnitúra označil za kabaret.

Jozef Lenč označil premiéra za politika, ktorý nechce robiť politiku. Odkazoval tým na včerajšie (streda 11.5.2022) rokovanie vlády, ktoré malo priniesť rozhodnutie ohľadom ekonomickej pomoci Slovákom. "Občania sa už utiekali k tomu, že sa konečne rozhodne o "pomoci ľuďom", ktorú typicky teatrálne a so symptomatickou chybou - chýbajúcou nulou predstavil Igor Matovič a jeho premiér Heger už pred tromi týždňami," začal odborník s tým, že  na odvodovú reformu čakáme už viac než rok a daňovo-odvodovú reformu už niekoľko mesiacov.

"Novinári a opozícia azda čakali, že sa konečne rozsekne gordický uzol vzťahov vo vládnej koalícii a SaSka naozaj odíde z vlády, o čom od štvrtka intenzívne konšpiruje Igor Matovič a jeho verní. Lenže človek mieni, a vládna koalícia, sama seba prekvapujúca, mení. Neprišla ani pomoc, ba ani sa nik z vlády nechystá. Načo sú rokovania v pondelok do jednej v noci, keď na druhý deň neplatia, povedala dnes ráno ministerka a predsedníčka mikrostrany Za ľudí, Veronika Remišová," zdôraznil politológ Lenč a prisadil si. 

"Načo nám je vládna koalícia, ktorá roky rokuje a nič neprerokuje? A načo nám je taký premiér, ktorý nič nerobí a nemá ambíciu riadiť vládu a uspokojí sa len s tým, že stojí vedľa Igora Matoviča a ostatnom čase sa tak maximálne snaží ho aspoň aj kopírovať v emočných výlevoch smerom k verejnosti?" pokračoval vo svojej kritike ďalej a pustil sa do málo aktívneho premiéra Eduarda Hegera. 

Nepresvedčivý Heger

"Decentne rozčarovaný a nepresvedčivý Eduard Heger sa dnes opätovne snažil presvedčiť verejnosť, že je premiérom, ktorý má všetko v rukách. Kázal o maľovaní čerta na stenu a nesmelo pri tom skritizoval Mareka Krajčího: Pre mňa ktokoľvek, kto maľuje čerta na stenu, nie je normálny. Nie je normálne maľovať čerta na stenu. Nie je to normálne. To odkazujem všetkým," citoval politológ premiéra a dodal, že tento odkaz patril všetkým občanom a premiér sa snažil pôsobiť ako nositeľ dobrých správ. 

"On bude našim optimistom. Hovoril tiež, že pracuje na tom, aby sa veci (pomoc ľuďom) hýbali, aby pomoc občanom (predstavená 21. apríla 2022) bola schválená. Lenže za tri týždne a de facto štyri mesiace roka 2022, nebolo schválené nič. Ak sa ho na toto aj novinári spýtajú hovorí, že sa k tomu rád vyjadrí. Ak má vyjadriť stanovisko, odpovedať na konkrétnu otázku, uteká ku prázdnym frázam a kazateľskej rétorike," hodnotil Lenč ďalej a zdôraznil, že v momente, keď však začne hovoriť o opozícii a jej detinskosti sa všetko šmahom prútika mení. 

"Začína teatrálne napodobňovať emócie svojho predchodcu, dúfajúc snáď, že tým osloví voliča, že ak sa stane karikatúrou Matoviča či Fica, spraví to z neho lídra. V politike však lídrom nie je niekto, kto neovláda svoje emócie. Kto iba predstiera, že niečo robí, no výsledky práce zatiaľ prezentujú iní. Lídrom nie je niekto, kto sa štylizuje do pozície politika, hoc sám vlastne ani nechce politiku robiť. Bojí sa riskovať a to aj v momente, keď nemá čo stratiť. On, ba ani Slovensko," uzavrel politológ.