Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Martin Klus vystúpil z poslaneckého klubu SaS, vzdal sa aj pozície podpredsedu strany
Zdielať na

Martin Klus vystúpil z poslaneckého klubu SaS, vzdal sa aj pozície podpredsedu strany

BRATISLAVA / Nezhody medzi bývalým štátnym tajomníkom rezortu diplomacie Martinom Klusom a zvyškom SaS vyvrcholili do jeho odchodu z poslaneckého klubu.

Informovala o tom SaS. Klus taktiež odsúpil z pozície podpredsedu a tímlídra strany.

"Moje rozhodnutie vystúpiť z poslaneckého klubu a odstúpiť z pozícií podpredsedu a tímlídra strany vychádza z pretrvávajúcich rozdielnych pohľadov na aktuálne smerovanie krajiny a osobitne z otázky o predčasných voľbách a procesoch k nim vedúcich," objasnil Klus.

Spolupráca politika so zvyškom poslaneckého klubu sa však neskončila. "Keďže moja hodnotová a programová orientácia je dlhodobo zrejmá, som aj naďalej pripravený koordinovať viaceré hlasovania v NR SR s poslaneckým klubom SaS a pokračovať v konštruktívnej spolupráci," vysvetlil.

Klus dodal, že chápe, aké dôležité je pre stranu a jej poslanecov udržiavať názorovú a hlasovaciu jednotu. Tú však podľa jeho slov nevie garantovať. "Rozhodol som sa ďalej pôsobiť ako nezaradený poslanec NR SR a opustiť vedúce pozície v strane," zakončil.

Šéf liberálov Richard Sulík rozhodnutie Klusa rešpektuje. "Martinovi Klusovi prajem všetko dobré," reagoval.

O možnom odchode Klusa z poslaneckého klubu SaS sa hovorilo už dlhšie. Posledné dni zároveň politik rokoval s vedením strany o ich ďalšej spolupráci. V relácii Analýzy Na hrane tiež povedal, že jednou z možností môže byť aj jeho odchod do diplomacie alebo k pedagogickej činnosti.