Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po OĽaNO sa čaká na SaS, reakciu sľubujú poobede. Ozývajú sa však hlasy, že podpora rozpočtu určite nebude
Zdielať na

Po OĽaNO sa čaká na SaS, reakciu sľubujú poobede. Ozývajú sa však hlasy, že podpora rozpočtu určite nebude

BRATISLAVA / Vyjednávanie premiéra Eduarda Hegera a Richarda Sulíka prebieha od poludnia. Pritom o 17tej by sa malo hlasovať o vyslovení nedôvery Eduardovi Hegerovi. SaS má tak na rozmyslenie len pár hodín.

SaS zatiaľ na demisiu Igora Matoviča oficiálne reagovať nechce. Hovorca SaS Ondrej Šprlák uviedol, že o ďalších krokoch budú informovať popoludní. Z vnútra SaS sa však ozývajú nesmelé hlasy. 

To, že rozpočet z dielne Igora Matoviča SaS kategoricky odmieta, nie je žiadnou novinkou. Z prostredia ekonomických liberálov sa však ozývajú hlasy, že vyhovieť podmienkam Igora Matoviča by nedávalo žiadnu logiku. "Návrh rozpočtu je zlý a pre nás je táto cesta neschodná," povedal zdroj z SaS. Ďalší zo strany tvrdia, že ide len o ďalšie vydrieranie zo strany Igora Matoviča tak, ako tomu bolo na konci leta. 

Zároveň je jasné, že o rozhodnutí sa musí porozprávať celý poslanecký klub SaS a finaálne rozhodnutie bude známe až po tom. Je však možné sa domnievať, že o 17tej sa predsalen bude v pléne NR SR hlasovať.