Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nový projekt sa volá Demokrati. Eduard Heger je jeho predsedom
Zdielať na

Nový projekt sa volá Demokrati. Eduard Heger je jeho predsedom

BRATISLAVA / Je definitívne, že spolupráca Hegera, Kollára a Dzurindu má zarezanú cestu. Na tlačovej konferencii to potvrdil dočasne poverený premiér, ale aj Miroslav Kollár. Mení sa aj názov strany a z Modrej koalície sa stávajú demokrati.

Do zástupu na tk sa postavil aj dočasne poverený minister Karel Hirman, ale aj dočasne poverený ministri Rastislav Káčer, Ján Budaj a Jaroslav Naď. Nechýbal štátny tajomník Andrej Stančík, ale aj šéf kultúrneho výboru Kristián Čekovský. 

"Chceme pomôcť Ukrajine na ceste za mierom," uviedol Heger a zdôraznil, že Slovensko nemôže byť krajinou, kde je spravodlivosť tovar a kde sa každý občan cíti bezpečne bez ohľadu na to, ku ktorej menšine patrí.

"Nechceme Putinovu armádu na našich hraniciach. Nechceme, aby mozgy utekali zo Slovenska a aby peniaze na ďialnice končili vo vreckách oligarchov," pokračoval ďalej Eduard Heger s akcentom na to, že je dôležité, aby Slovensko bolo krajinou pre mladých ľudí. 

Heger uviedol aj to, že odmieta spoluprácu nielen s fašistickými stranami v parlamente, ako je ĽSNS či Republika, ale aj so stranou Smer-SSd a Hlas-SD. 

Program bude stáť na piatich piliéroch:

  • Zdravé Slovensko - zdravotníctvo a zelené témy
  • Vzdelané Slovensko - veda výskum, kultúra
  • Bezpečné a sebavedomé Slovensko
  • Starostlivosť o tých najzraniteľnejších

Heger zároveň zdôraznil, že detailne program predstavia už čoskoro a Demokrati sú pripravení získať silný mandát. 

Kollár seba a Hegera označil za zodpovedných politikov

"Dnes tu pred vami stojí tento skvelý tím," uviedol Miroslav Kollár s tým, že v predsedníctve je aj Kristián Čekovský a dočasne poverení ministri aktuálnej dočasne poverenej vlády. "Chcem poďakovať partnerom, že sa dnes môžeme stať súčasťou projektu Demokrati," pokračoval Kollár. 

Budaj odkazoval na dôležitosť spolupráce, ktorá bola problémom po roku 1989. Následne podľa Budaja uniesli štát komunisti. "Slovensko za tých 5 rokov od vraždy Kuciaka a jeho snúbenice, urobilo krok vpred, ale uviazlo. Potrebujeme pomoc demokratov - tých, na ktorých stáli všertky naše víťazstvá," reagoval ďalej Budaj.