Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič politicky zlyhal. Ak by bol v pozadí nášho projektu, nikdy by som doň nevstúpil, kritizuje Hirman
Zdielať na

Matovič politicky zlyhal. Ak by bol v pozadí nášho projektu, nikdy by som doň nevstúpil, kritizuje Hirman

BRATISLAVA / V Analýzach 24 skritizoval dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman poslanca Matoviča. Takto ostro proti lídrovi OĽaNO ešte nevystúpil nikto z dočasne povereného vládneho kabinetu.

Podľa Hirmana teraz Matovič len vypúšťa svoje marketingové a populistické frázy. "Nič iné, bohužiaľ, nevie," vyjadril sa dočasne poverený šéf hospodárstva o lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi a za dôvod, prečo prišiel o kreslo premiéra, ale aj ministra financií, považuje jeho vlastnú politickú neschopnosť. 

"Páni, ktorí rozbili vlastnú vládu, myslím tým pána Matoviča a pána Sulíka, išli hľadať sedemdesiatšestku," pokračoval Hirman v kritike a dodal, že to, v akom stave sa krajina ocitla, je ich vizitkou. Zároveň aj poznamenal, že to, ako si obaja riešili iba vlastné ego, bolo absurdné. 

Dočasne poverený líder slovenského hospodárstva zároveň zdôraznil, že ak by bol v pozadí projektu Demokrati Igor Matovič, nikdy by doň nevstúpil. "Je to zlomyseľné a snaha o bozky smrti," uzavrel Hirman na margo Matovičových poznámok.

"My všetci voláme o pomoc a upadáme oproti našim susedom, tí, čo boli pred nami, nás predbehli," uviedol Karel Hirman a doplnil, že za to, čo sa aktuálne deje, je zodpovedný aj Igor Matovič a jeho desaťročné pôsobenie v politike.