Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovičov mozgotrysk stráca tlak
Zdielať na

Matovičov mozgotrysk stráca tlak

Zdroj: TASR

Aby vyslovil Igor Matovič dôveru vláde Ľudovíta Ódora, je natoľko šialená predstava, že by to ani Igor Matovič neurobil. Stačí si spomenúť, že nikdy nedôveroval ani svojej vlastnej vláde. Bol jej od samého začiatku nekompromisnou opozíciou a napokon ju vytrvalou a kreatívnou prácou úspešne odstavil od výkonu moci. Premiér sa s ním stretnúť musel, to je povinnosť, ale sotva mal v úmysle s ním o niečom vecne rokovať.

Rokovanie Ľudovíta Ódora s lídrom OĽaNO a štafáže bolo politickým ekvivalentom návštevy blízkeho príbuzného v pokročilom štádiu Alzheimerovej choroby. Ani jedna zo zúčastnených strán z nej nič nemá, okrem nevyhnutnej traumy, ale patrí sa to.

Igor Matovič však netrpí žiadnym neurodegeneratívnym ochorením, presne vie, že premiér neprišiel načrieť do bezodnej studnice jeho zneuznanej štátnickej geniality. Keď hovorí, že podmienkou pre vyslovenie dôvery prezidentskej vláde je schválenie volebného úplatku občanovi, prihovára sa výhradne publiku v poloprázdnom hľadisku svojho vlastného politického cirkusu: „Mal som pre vás všetkých po päťsto eur, ale hentí zlí ľudia vám ich vzali!“ Dôvetkom, že podporu pre principálove nápady si má hľadať premiér v parlamente sám, jasne dáva najavo, že požiadavku nemyslí vážne, ťahá z klobúka očarujúcu ilúziu pre potešenie obecenstva, nie skutočné bankovky.

Azda ani nie je potrebné osobitne zdôrazňovať, že nikto na svete nie je schopný splniť, čo dokáže Igor Matovič sľúbiť, a to Igora Matoviča vrátane. Preto je do istej miery udivujúce, že majiteľ OLaNO a štafáže zostal tentoraz taký skromný. Zvážte, čo všetko mohol od Ľudovíta Ódora žiadať, od okamžitého skončenia vojny na Ukrajine a svetového mieru až po štvorizbový byt pre každú rodinu, samozrejme, zdarma.

Zdá sa, že po týchto namáhavých troch rokoch, keď musel denne chrliť na plný výkon, už trnavský mozgotrysk spektakulárnych nápadov stráca tlak. O toľko úžasných vecí mohol ten škaredý zlý Ľudovít Ódor obyčajných ľudkov pripraviť, ukrátiť, obrať, okradnúť, olúpiť a ogabať, a nakoniec im teda odoprie iba tých úbohých päťsto eur, aj to len, keď majú v úmysle voliť. Veď to je, aspoň podľa kritérií Igora Matoviča, bagateľ. To chce jednou úbohou bankovkou zalepiť oči ľuďom, ktorí sa prišli dívať, ako holými údmi bojuje proti mafii? Načase zbaliť šapitó a s celým tým cirkusom odtiahnuť niekam, kde sa ešte dočista neopozeral.