Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Peter Pellegrini na sneme: Ak bude sociálna demokracia naveky v opozícii, nenaplní svoje sľuby
Zdielať na

Peter Pellegrini na sneme: Ak bude sociálna demokracia naveky v opozícii, nenaplní svoje sľuby

BRATISLAVA / Snem Hlasu-SD pod vedením Petra Pellegriniho sa koná v Púchove. Na treťom pracovnom sneme má doriešiť aj spojenie so stranou Dobrá voľba.

Úvod prejavu venoval Peter Pellegrini tomu, že Hlas-SD oslavuje tretie narodeniny. Zaspomínal si na úvodnú "Pelleho jedenástku", ktorá s ním odišla zo Smeru-SSD, ale aj na prvý Pelletón. "Prešli sme spolu celé Slovensko," uviedol Pellegrini.

Priebeh snemu narušila nevoľnosť jedného z delegátov, a to pre teplo. Peter Pellegrini vyzval zúčastnených, aby pokojne porušili protokol a zložili saká. "Predsa len je teplo a dusno," uviedol. 

"Túto energiu a túto nádej im chceme vrátiť," poznamenal na margo spomienky, ako ich vítali ľudia po Slovensku. Pellegrini sa odvolal na odborný potenciál jeho nováčikov, ale aj tých, pre ktorých je Hlas-SD prvou politickou stranou. "Hlas-SD je otvorený každému, kto chce priložiť ruku k spoločnému cieľu," povedal ďalej. 

Špeciálne sa venoval Michalovi Kaliňákovi, ktorý pred nástupom do Hlasu-SD viedol zástupcov samosprávy. Venoval sa aj Erikovi Vlčekovi, ale privítal aj bývalého redaktora TV JOJ Samuel Migaľa, ktorý do Hlasu-SD vstúpil pred pár týždňami po tom, čo ukončil 20-ročnú kariéru v médiách. 

"My všetci spolu budujeme sociálnu demokraciu, ktorá dokáže nielen pekne hovoriť, ale aj budovať sociálny program," povedal Pellegrini s tým, že verí, že na sneme sedí niekoľko tvárí budúcej vlády. 

Akcentoval aj to, že na Slovensku treba napraviť chyby, ktoré sa diali počas 30. rokov budovania vlastného štátu. Pripomenul aj to, ako na nich Smer-SSD opakovane útočí, pričom spomenul reči lídra Smeru-SSD Roberta Fica o zradcoch, ale aj ďalšie urážky. "Ak bude sociálna demokracia odsúdená na večnú opozíciu, nikdy nebude schopná svoje sľuby plniť," dodal. 

Pellegrini sa nevyhol ani kritike oponentov. Lídra "Obyčajných" obvinil z idiotizácie politiky. "K tomuto štýlu politiky sa najviac utiekajú tí, ktorí inak nemajú, čo ponúknuť," dodal.