Skoro jasno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tabák chce odvolať Marcinkovú z postu šéfky výboru: Cigániková odvolaná, Krúpa odvolaný, Marcinková next
Zdielať na

Tabák chce odvolať Marcinkovú z postu šéfky výboru: Cigániková odvolaná, Krúpa odvolaný, Marcinková next

BRATISLAVA / Poslankyňa Tabák sa rozhodla odvolať Vladimíru Marcinkovú (SaS) z postu šéfky výboru pre európske záležitosti. Po skúsenosti Jany Bittó Cigánikovej môže byť Marcinková ešte rada.

"Romana Tabák navrhla moje odvolanie z postu predsedníčky výboru pre európske záležitosti. Romana Tabák, ktorá sa fotila s ruským veľvyslancom v čase, keď som ja odsudzovala vojenský tlak Ruska na Ukrajinu, Romana Tabák, ktorá kondolovala smetiakom, strieľala konfety v parlamente a kúpala sa v potoku národného parku," napísala Vladimíra Marcinková na svojom profile na sociálnej sieti s tým, že každá z nich má inú predstavu o poslaneckej práci. 

SaS za Marcinkovou stojí

SaS Richarda Sulíka za tým vidí neistú politickú budúcnosť bývalej tenistky, ktorá do parlamentu prišla na kandidátke OĽaNO, ktoré ju po hlasovaní o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie z klubu vyhodilo. Romana Tabák totiž hlasovala proti. Následne vstúpila do poslaneckého klubu Sme rodina Borisa Kollára, ale následne odišla aj odtiaľ. Dnes sa združuje s Kuffovcami a Tomášom Tarabom a dúfa v kandidátku SNS, kde ju však predseda Andrej Danko nechce. 

"Keďže Romanu Tabák si stále nikto nechce zobrať na kandidátku, skúša sa na poslednú chvíľu zviditeľniť odvolávaním Vladimíry Marcinkovej z postu šéfky výboru. Nemá to totiž žiadny praktický efekt ani dôsledok. Iba ten, že 2 mesiace bude výbor bez predsedníčky. Takých výborov je dnes v parlamente viac," zverejnila SaS. 

Cigániková dole, Krúpa dole, Marcinková next, píše Tabák

Romana Tabák sa do análov NR SR zapísala predovšetkým svojimi výrokmi. Raz počas rozpravy vo faktickej poznámke hovorila len bla, bla, bla. Počas rozpravy o programovom vyhlásení vlády povedala, že kabinetu Ľudovíta Ódora nedá hlas, lebo tých ľudí nepozná. 

Následne sa na koncerte Majka Spirita pobila s Janou Bittó Cigánikovou. Saskárka mala skončiť na pohotovosti a Romana Tabák vzniesla kultovú vetu o tom, že poslankyňa "zvädla ako tulipán"

​Z kuloárov OĽaNO sa rovnako šíria reči o tom, že poslankyňa svoju legislatívnu činnosť nevykonáva, ale zameriavala sa na to, že sa nechala vpísať takmer do každého zákona, ktoré OĽaNO predkladalo. Šíria sa dokonca aj klebety, že to, ako sa ocitla na kandidátke OĽaNO, nebolo o tom, že by "niekde sedela na schodoch".

Čím odôvodňuje Tabák odvolanie Vladimíry Marcinkovej? Dozviete sa v galérii: