Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Na hrane s Kollárom a Pellegrinim: Šéf Hlasu odsúdil útoky na LGBTI ľudí, Kollár prehovoril o Ferusovej
Zdielať na

Na hrane s Kollárom a Pellegrinim: Šéf Hlasu odsúdil útoky na LGBTI ľudí, Kollár prehovoril o Ferusovej

BRATISLAVA / O aktuálnych kauzách, témach a predvolebnej kampani, ktorú ovládla nelegálna migrácia. LGBTI ľudia sa opäť stala terčom príšerných verbálnych útokov. Hosťami v Na hrane boli lídri Peter Pellegrini a Boris Kollár.

Kauza Ferusová

Za kauzou "Ferusová" vidí Boris Kollár šancu o ovplyvnenie verejnej mienky. "Je to snaha Zoroslava Kollára o to, aby ma diskreditovala," poznamenal s tým, že ide o "skupinku ľudí". "Títo ľudia sa okolo mňa nevyskytujú," poznamenal s tým, že Ferusa nepozná, hoci Rajeckého pozná. "Je to stále tá istá skupina a má s nami stále ten istý problém," dodal s tým, že snahou je dostať hnutie Sme rodina mimo parlamentu. 

"Možno naša strana bude tá, či to pôjde doprava alebo doľava," poznamenal ďalej Kollár. Na Ferusovú podľa neho "z ničoho nič padlo šťastie". Zdôraznil, že ju čakajú veľké problémy s políciou. 

"Nie o politických stranách ja neviem nič, ani som nič také nezachytil. Nechcem vchádzať do toho, či je to dáky osobný spor," reagoval Peter Pellegrini s tým, že nútiť niekoho k podstúpeniu interrupcie je trestný čin. Pellegrini pripomenul aj záujem o dáke diskreditačné fotografie jeho osoby. Líder Hlasu si netrúfol odhadnúť, či sa to podpíše na vstupe do parlamentu. "Ja som predseda Hlasu a mojou úlohou je sa do 30. septembra postarať o čo najlepší výsledok Hlasu," dodal Pellegrini so súhlasom Kollára. 

Kauza pliaga

Výrok Milana Majerského podľa Borisa Kollára nezníži percentá KDH. "Jeho voličov nevyrušil," poznamenal s tým a Kollár zdôraznil, že vie, čo chcel Majerský povedať, hoci zvolil nešťastný spôsob. "Perzonifikoval to na ľudí," dodal. 

LGBT dal na jednu úroveň s fašizmom Milan Krajniak. "V tomto by príčetní politici mali vážiť slová," reagoval Pellegrini s tým, že takýto slovník je neprípustný. "Označiť ich ako pliagu, alebo prirovnať k fašizmu, lebo chce siahnuť na 0,3 %, tak toto ide za čiaru," reagoval lider Hlasu s tým, že ide o hodnoty a ľudskú dôstojnosť, lebo homosexuálom sa človek narodí rovnako, ako sa narodí s blond vlasmi, alebo modrými očami. 

Kollár má problém s ideológiou, za ktorú považuje aj "plíživú tranzíciu". Na Slovensku pritom žiada ročne asi päť ľudí. "Blbne to deťom hlavy," zdôraznil. 

Slovensko má podľa Pellegriniho iné problémy a občania zase musia začať fungovať súdržne. "To, čo jatrí spoločnosť nás nevedie k ničomu dobrému," poznamenal a odvolal sa aj na slová pápeža Františka o tom, že všetci sú dietky božie. 

Bude vláda s Robertom Ficom a ako sa vyrieši migračná kríza?

Erik Tomáš sa podľa Pellegriniho v odpovedi o tom, že si vie predstaviť byť vo vláde s Robertom Ficom ako premiérom, pomýlil. Pellegrini dodal, že jeho prioritou je, aby premiérom bol on. "Dvaja premiéri v jednej vláde to nefunguje," odvolal sa na Matoviča s Hegerom, ale aj na Dzurindu s Radičovou. 

Boris Kollár je presvedčený, že ani jedna z troch schôdzí sa neotvorí, lebo zajtra bude poslancov ešte menej, než bolo dnes. Avizoval aj ďalšiu schôdzu, pod ktorú dal 15 podpisov.

"Chceme zrušiť vydávanie týchto dokumentov," poznamenal na margo cieľa, ktorý má zlepšiť migráciu. "Chceli sme pomôcť otvoriť schôdzu, my sme tam boli," dodal líder Hlasu-SD na konto diania v parlamente. Pripomenul, že ešte pred letom apeloval na vládu, aby robila v otázke migrácie opatrenia. Kvôli migrantom sa podľa Pellegriniho zhoršujú životné podmienky občanov. Obaja politici sa zhodli na tom, že v tomto zlyháva prezident policajného zboru Štefan Hamran. Riešením je podľa nich stráženie hraníc. 

Obaja politici obviňujú aj vládu, ktorá podľa nich zlyháva a na hraniciach nebola ani raz. "My sa nevieme ubrániť pár tisíc migrantom," uviedol Pellegrini. 

Viac vo videu: