Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Matovič sa pobil s Kaliňákom: Kopanec do hrude exministra aj rana päsťou. Vykopal si politický hrob, hodnotí Řádek
Zdielať na

Matovič sa pobil s Kaliňákom: Kopanec do hrude exministra aj rana päsťou. Vykopal si politický hrob, hodnotí Řádek

BRATISLAVA / Igor Matovič sa dostal do bitky na tlačovke Smeru-SSD, ktorú organizoval Robert Fico pred Úradom vlády. Cez okno auta sa začali biť Igor Matovič s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Padali nadávky, urážky a slová, ktoré v slušnej spoločnosti nemajú čo robiť. Igor Matovič obviňoval Smer-SSD, že za migrantov na Slovensku môžu oni. Revolta na seba nenechala dlho čakať.

Igor Matovič narušil tlačovku Smeru-SSD v terénnom aute a s pripojenými megafónmi. Verbálne útočil na stranu Smer-SSD aj na Roberta Kaliňáka. Ten sa následne spolu s ďalšími smerákmi vybral k autu a s Igorom Matovičom si veci začal vybavovať najprv slovne.

Následne sa vec zvrhla až tak, že politici začali konflikt riešiť doslova "rukami-nohami". Nechýbal ani slovník na úrovni štvrtej cenovej a nadávky najhrubšieho zrna. Osoba, ktorá dala facku lídrovi OĽaNO, je Richard Gluck, ktorý je smeráckou 53. na kandidátke. 

Dramatické video bitky Matoviča a Kaliňáka:

Celý záznam zo živého videa strany OĽaNO:

Matovič si vykopal politický hrob, hovorí politológ

"V zásade si myslím, že tento výstup mu pomôže do politického hrobu, pretože vyvolávať fyzické násilie nie je voličom po chuti. Tí ocenia šťavnaté výroky politikov, ale dávajú ruky preč od tých, ktorí vyvolávajú fyzické potýčky," zhodnotil Miroslav Řádek pre Noviny PLUS TV JOJ.