Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Volebná mapa cynika: Niet politickej strany, ktorú by nebolo prečo voliť
Zdielať na

Volebná mapa cynika: Niet politickej strany, ktorú by nebolo prečo voliť

Zdá sa vám, že niet koho voliť? Že nemáte na výber? Možno ste si len zle prečítali aktuálnu politickú ponuku. Všetko zlé je na niečo dobré, stačí si iba nájsť svoju obľúbenú pohromu.

Modrí

Máte radi starožitnosti. Neprekáža vám, že nemajú žiadne praktické využitie a ochotne za ne zaplatíte aj celkom neprimeranú cenu.

Demokrati

Ste frustrovaní z toho, že Igor Matovič vôbec nie je schopný dokaziť všetko, čo začal. Oni dokážu.

ĽSNS

Nechcete, aby politici Slovensko dočista rozkradli. Títo chlapi už v banskobystrickej župe dokázali, že to ani pri maximálnej snahe nedokážu a aj na to málo, čo si ulejú, sa im okamžite príde.

Republika

Neradi sa rozhodujete, máte problém aj keď si máte ráno vybrať oblečenie. Uniforma, jednotný pochodový krok a život na povel by vám uľahčili život, ale neurobili ste psychologické testy ani do obecnej polície, nieto do armády alebo štátnej polície.

KDH

Chcete čo najmizernejšie žiť a vytrpieť si čo najviac, lebo veríte, že len tak vám bude po smrti naozaj dobre. Posmrtnú blaženosť vám môže kresťanská demokracia iba sľúbiť, utrpenie garantuje už teraz.

SNS

Slovenský jazyk je pre vás priveľmi zložitý, pravopis nočná mora. Keby ste mohli komunikovať lámanou ruštinou, svet by vám rozumel oveľa lepšie.

Sme rodina

Páčia sa vám gangsterské komédie a porno s tehotnými babami. Neznášate teplošov, ale páčia sa vám trans-ženy. Bojíte sa, že vám migranti vyfúknu všetky zle platené manuálne práce vykonávateľné aj bez znalosti jazyka. Chceli ste sa stať mafiánom, ale neboli ste na to dosť dobrí.

SaS

Ste živnostník, finančný poradca alebo ste si otvorili účet na kryptoburze. Keby ste nemuseli platiť dane, mohli by ste si kúpiť vlastnú nemocnicu, postavili by ste si súkromnú diaľnicu až do Vyšného Nemeckého a zamestnávali by ste si vlastných policajtov, aby váš majetok ochránili. Alebo ste len mladý, nesmrteľný a permanentne sfúkaný.

Hlas

Vaša dôvera v Roberta Fica zakolísala, ale veríte dlhoročným skúsenostiam Erika Tomáša, Richarda Rašiho, Petra Žigu, Denisy Sakovej a mnohých ďalších, ktorých priviedol do politiky a vyformoval na svoj obraz.

OĽaNO

Nestačí vám menej štátu, nechcete vôbec nijaký štát. Igor Matovič vám to, na rozdiel od Richarda Sulíka, dokáže splniť.

Smer

Vznik Slovenskej republiky bol podľa vás fatálny omyl, máte tejto nešťastnej krajiny definitívne plné zuby, sami si vládnuť nedokážeme, nikdy sme nemali mať vlastný štát. Zároveň si však myslíte, že nejaký štát mať musíme. Jedinou logickou odpoveďou je Robert Fico a začlenenie Slovenska do Ruskej federácie.

PS

Progresívci majú toľko dobrých úmyslov, že to stačí na vydláždenie šestnásťprúdovej diaľnice na východ alebo do ktoréhokoľvek iného pekla, otázna zostáva ich schopnosť vybaviť stavebné povolenie. Vy ale žijete vo veľkom meste a nebojíte sa skúšať nové veci ako elektrická jednokolka, kváskovanie a quinoa. (Alebo čokoľvek je nové, autor je konzerva po záruke.)