Jasno
14°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Demokrati vyzývajú na vstup do ich strany aj finančnú podporu. Opozícia si podľa Naďa nebude plniť svoju úlohu
Zdielať na
Archív

Demokrati vyzývajú na vstup do ich strany aj finančnú podporu. Opozícia si podľa Naďa nebude plniť svoju úlohu

BRATISLAVA / Z výsledku volieb sme sklamaní, no môžeme sa na to pozerať ako na príležitosť vybudovať zo strany Demokrati silnú stredopravú prozápadnú stranu. Týmito slovami reagoval predseda Demokratov Eduard Heger na sociálnej sieti, kde zároveň vyzval podporovateľov o vstup do strany a finančné príspevky.

Volebný výsledok Demokratov bol tesne pod 3 %, čo znamená, že nedosiahnu na štátny príspevok za voľby na chod strany. Preto sa obracajú na svojich podporovateľov a fanúšikov so žiadosťou o finančný príspevok, ktorým by zabezpečili pokračovanie a základné fungovanie strany. Podľa ich vlastných slov idú ďalej a chcú byť alternatívou voči vláde, ktorej budú nastavovať zrkadlo.

Na sociálnej sieti vyzval svojich fanúšikov na podporu aj bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Ten sa vo svojom pravidelnom živom vysielaní prihováral nielen za dary, ale komentoval aj politickú situáciu. Neskrýval sklamanie, no povedal, že Demokrati pôjdu ďalej a budú pozorne sledovať najbližšie kroky vlády. Pre Naďa je najpravdepodobnejšou koalíciou Smer, Hlas a SNS, pričom vyjadril svoje znepokojenie nad správami, že by na ministerstvo vnútra mal ísť Matúš Šutaj Eštok z Hlasu a na ministerstvo obrany Robert Kaliňák zo Smeru.

Na margo podpory Ukrajiny povedal, že ho mrzí rozhodnutie prezidentky a premiéra pozastaviť vojenskú pomoc a považuje to za politikárčenie na úkor životov ľudí na Ukrajine. Podľa Naďa je nedostatočná aj opozícia, ktorá je podľa jeho slov bližšie mafii ako by mala byť a neponúka adekvátnu alternatívu.

Roztrieštenosť pravice je podľa neho veľký problém a myslí si, že by sa mnohí predsedovia nemali spájať, ale odísť z politiky úplne. Týmto by sa uvoľnil priestor pre novú krv, ktorá by vedela lepšie reagovať na situácie a prípadne sa spojiť keď to bude treba.

Zdielať na