Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Igor Matovič zostáva predsedom hnutia Slovensko. Hnutie sa na sneme zhodlo na troch bodoch
Zdielať na
Archív

Igor Matovič zostáva predsedom hnutia Slovensko. Hnutie sa na sneme zhodlo na troch bodoch

BRATISLAVA / Igor Matovič zostáva predsedom hnutia Slovensko. Po sneme to oznámili predstavitelia strany, ktorí zároveň hovorili o splnení verejného prísľubu pred voľbami, že o predsedovi rozhodnú voliči svojimi krúžkami.

Hnutie Slovensko sa na sneme uznieslo na troch bodoch. Prvým je odsúdenie krokov Roberta Fica, ktorý voličom sľúbil nerušiť ÚŠP. Podľa predsedu hnutia Igora Matoviča chce premiér týmto krokom udeliť amnestiu svojim ľuďom, ktorí spáchali ťažké zločiny. V druhom bode odsudzuje kroky predsedu NR SR Petra Pellegriniho, ktorý v zásadnom rozpore so svojimi predvolebnými sľubmi slúži mafii a vedome sa podiela na atentáte na spravodlivosť a premene Slovenska na totalitný štát. V poslednom treťom bude vyzýva strany PS a SaS, aby v týchto kľúčových časoch pre Slovensko nesabotovali jednotný postup opozície. 

Ďalším záverom snemu je splnenie verejného prísľubu, že ľudia vo voľbách rozhodnú o budúcom predsedovi hnutia. Najviac krúžkov v hnutí získal Igor Matovič, a preto ho členovia v tajnej voľbe zvolili za predsedu hnutia Slovensko. 

Zdielať na