Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Čo by sa udialo keby Ukrajina prehrala? Podľa Vetchého by z toho znova profitovalo Rusko
Zdielať na
Archív

Čo by sa udialo keby Ukrajina prehrala? Podľa Vetchého by z toho znova profitovalo Rusko

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Komu by vyhovovalo, keby Ukrajina prehrala? Hlavne Rusku, myslí si český herec Ondřej Vetchý, pričom dáva do pozornosti oveľa masívnejšiu vlnu vojnových utečencov, než na ktoré sme boli zvyknutí doteraz.

Herec sa pre reláciu Spotlight vyjadril negatívne voči ľuďom, ktorí nechcú podporovať Ukrajinu. Podľa neho by týmto ľudom prehra Ukrajiny tiež nevyhovovala a vadila ešte viac, než doteraz. "Výsledok, kedy by do Čiech utieklo z Ukrajiny nie 300 000 matiek s deťmi, ale 4 milióny všetkých Ukrajincov, naviac traumatizovaných z vojny," dodal.

"Predpokladám, že táto krajina sa dostane do takých problémov, ktoré už nebude schopná riešiť," doplnil s tým, že celá táto situácia by vyhovovala hlavne Ruskej federácii, ktorá by cez masívnu migráciu dokázala opäť prispieť k vnútornému rozkladaniu Európskej únie. "Tá krátkozrakosť nepomáhať Ukrajine v podstate vypovedá o tom, že ľudia nevidia, že pokiaľ sa ťažisko konfliktu presunie inam, tak na Ukrajine zostanú iba tí, ktorí budú viesť partizánsku vojnu, zatiaľ čo sa tá obrovská masa ľudí posunie ďalej a príde k nám," podotkol.

Uverejnil/-a @evropaneasi
Zobraziť v Threads
Zdielať na