Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vojnový fotograf Husár z Ukrajiny: Došlo k ďalšiemu bombardovaniu Kyjeva, rakety boli podobné tým z rána
Zdielať na

Vojnový fotograf Husár z Ukrajiny: Došlo k ďalšiemu bombardovaniu Kyjeva, rakety boli podobné tým z rána

BRATISLAVA / Hoci sa chystal na cestu na východnú Ukrajinu, ráno sa zobudil do už napadnutej krajiny. V rannom vysielaní TV JOJ vystúpil vojnový fotograf Ján Husár, ktorý podal svedectvo o prvých dojmom z Kyjeva, ktorý taktiež čelí útokom ruskej armády. Na sociálnej sieti informuje aj o ďalšom vývoji v nášho ohrozeného suseda.

"Informácia o ďalšom bombardovaní Kyjeva je potvrdená, dopadli minimálne ďalšie dve rakety v oblasti Kyjeva, alebo priamo v Kyjeve. Asi 2 minúty dozadu bolo počuť dopady, zvuk dopadov rezonoval kilometre a bol veľmi podobný zvuku predchádzajúcich striel, ktoré zasiahli Kyjev počas dnešného rána (13:56 EET)," zverejnil vojnový fotograf a reportér Ján Husár na svojom profile. 

"Zatiaľ priamo nepotvrdené gps, ale 20 kilometrov od Kyjeva operujú Ruské vrtuľníky, následne je možné nasadenie špeciálnych jednotiek Spetznas a FSB. Aktuálne situácia vyzerá, že Kyjev bude napadnutý do niekoľkých dni," zverejnil vojnový fotograf na sociálnej sieti. Predtým uviedol, že začne ďalšie bombardovanie Kyjeva. "Sťahujeme sa preto z ulíc," napísal na sociálnej sieti. 

"Kupoval som kávu pre svojich pomocníkov Gabriela a Maxa, keď v tom niekde v našom okolí zasiahol ďalší úder menším ako 1 kliknutie okolo nášho priemeru. Ideme nájsť miesto a sledovať civilné obete, keďže ruská agresia je stále na slobode v centre Kyjeva na Ukrajine. Priamy prenos na CGTN do hodiny. 2 rakety vo vojenskom objekte, nie civilnom. Vrtuľníky sa presúvajú do Kyjeva. Prebieha militarizácia a dejú sa veľké veci. Povráva sa, že ruské tanky prechádzajú blízko zakázanej zóny Černobyľu," zverejnil Ján Husár na sociálnej sieti približne pred hodinou o 11:30. 

Ukrajina bola napadnutá z Ruska aj Bieloruska, pričom útočia na vojenskú infraštruktúru. Ján Husár v živom vysielaní TV JOJ uviedol, že od skorého rána boli počuť sirény a oproti včerajšku je to obrat o 100 stupňov. "Zásahy boli aj na južnej strane Kyjeva," povedal Husár s tým, že mesto je vyľudnené a prázdne sú aj štvorprúdovky či osemprúdovky.

Husár zdôraznil to, že vonku je cítiť aj otrasy, ale aj zvuky ruských rakiet. "Nadšený nie je nikto a nikto sa neusmieva," zhodnotil atmosféru a pocity domáceho obyvateľstva. Husár sa bude snažiť spojiť s ďalšími vojnovými reportérmi s tým, že najbližších 24 hodín bude čakať a jeho cesta sa odkladá. "Je zložité niečo odfotiť, ale zabiť vás to môže," uzavrel vojnových fotograf.

​Medzitým sa objavili správy, že kolóny sa tvoria aj na hraničnom priechode Ukrajiny a Slovenska. Ľudia v panike utekajú z krajiny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie