Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Veľvyslanec Ukrajiny Jurij Muška v pléne Národnej rady SR: Rakety dopadli aj do obytnej časti Kyjeva
Zdielať na

Veľvyslanec Ukrajiny Jurij Muška v pléne Národnej rady SR: Rakety dopadli aj do obytnej časti Kyjeva

BRATISLAVA / Veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Muška bol prvým zahraničným veľvyslancom, ktorý dostal možnosť vystúpiť v Národnej rade Slovenskej republiky. V pléne hovoril o tom viac, ako stoviek rakiet, ale aj obetiach na životoch. Niektoré rakety dopadli aj do mestských častí Kyjeva.

Výzvu na podporu Ukrajiny a jej európskych ambícií tlmočil dnes v pléne parlamentu Národnej rady SR veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Muška. „Hovorím o materiálnej aj vojenskej pomoci, ktorá je teraz mimoriadne potrebná. A hneď teraz, nie zajtra,“ vyhlásil Muška v súvislosti s inváziou ruských vojsk na Ukrajinu. Ocenil, že môže takto vystúpiť ako prvý veľvyslanec na pôde parlamentného pléna, avšak dôvod je podľa neho výnimočný.

Povedal, že dnes ráno od tretej hodiny Rusko obnovilo raketové útoky na hlavné mesto Kyjev. Uviedol, že protivzdušná obrana ruské rakety zneškodňuje. Podľa veľvyslanca zaznamenali viac ako 160 balistických a riadených rakiet. Upozornil, že boje prebiehajú aj v Záporoží, kde je jadrová elektráreň a ruskí vojaci „vydierajú“, že začnú strieľať na jadrové reaktory. Veľvyslanec sa poďakoval za humanitárnu pomoc pre ukrajinských občanov, ktorí opúšťajú svoje domovy.

Prejav veľvyslanca Ukrajiny si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie