Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
John W. Little na Blogs of war: Ukrajina možno padne, ale Rusko už prehralo
Zdielať na

John W. Little na Blogs of war: Ukrajina možno padne, ale Rusko už prehralo

BRATISLAVA / John W. Little využíva globálnu sieť politikov, diplomatov, vojakov, novinárov, hackerov a predstaviteľov spravodajských služieb, aby preskúmali priesečník technológie, spravodajstva a konfliktov. Jeho aktuálny príspevok sa venuje vojne, ktorú rozpútalo Rusko na území nášho východného suseda. -Ukrajiny. Vo svojom príspevku tvrdí, že Rusko už vojnu prehralo.

Očakávaná ruská blesková vojna nešokovala ani neohromila pozorovateľov a ukrajinský odpor spôsobuje ruským útočníkom straty. Ide do toho Rusko pomalšie, ako sa očakávalo, alebo sme precenili ich vojenskú silu? Pýta sa John W. Little na Blogs of war.

"Nechápte ma zle. Ukrajina je vo vážnych problémoch, ale lajdáckosť a zastaraná , lebo jednoducho hlúpa taktika a prekvapivé prešľapy prekvapili mnohých analytikov, ktorí očakávali lepšie predstavenie aj s vedomím mnohých nedostatkov ruskej armády," uviedol autor príspevku John W. Little, ktorý zdôraznil, že v tomto prípade nejde ani o šok, ani o hrôzu. Podľa Littlea Rusko ešte úplne nevyčerpalo všetky svoje zdroje.

Podľa autora príspevku sa dajú výhry a prehry ťažko spočítať a upozorňuje aj na to, že "sú zjavne náchylné na manipuláciu". Podľa Littlea je, ale zrejmé Ukrajina spôsobuje ruskej armáde určité škody. 

Little zdôraznil, že nič zo zverejneného by nemalo viesť k dojmu a presvedčeniu, že "Ukrajina má nejaké výhody".  "Majú ich málo, ak vôbec nejaké. Oddialenie ruského pokroku je však nevyhnutné. Ukrajinci potrebujú získať čas a zvýšiť náklady na strane Ruska,  a to najmä pokiaľ ide o zbraňové systémy a straty mužov," pokračoval ďalej s tým, že cieľom je poskytnúť čas nielen krajine, ale aj medzinárodnému spoločenstvu, sankciám a inému úsiliu. Len tak podľa Littlea naberú sankcie na intenzite a v konečnom dôsledku podnietia Putina, aby hľadal východisko. "Víťazstvom Ukrajiny je každý deň, kedy Kyjev stojí. Ukrajina možno padne, ale Rusko už prehralo," uzavrel John W. Little. 

Súvisiace články

Najčítanejšie