Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Výzva tretiemu sektoru bude mať dohru: Hatráková je nespokojná, chce sa rozprávať s vedením OĽaNO
Zdielať na

Výzva tretiemu sektoru bude mať dohru: Hatráková je nespokojná, chce sa rozprávať s vedením OĽaNO

BRATISLAVA / Poslankyňa za Kresťanskú úniu, ktorá sa do parlamentu dostala na kandidátke OĽaNO, je nespokojná so štvrtkovou tlačovou konferenciou. Jej kolegovia z hnutia Igora Matoviča adresovali výzvu tretiemu sektoru, od ktorého žiadajú, aby postavil vlastných kandidátov na post komisárky pre deti.

Poslankyňa Katarína Hatráková tvrdí, že OĽaNO ani raz jasne nedeklarovalo svoj postoj ochrany detí. Aj z toho dôvodu sa chce rozprávať s Igorom Matovičom a Eduardom Hegerom. Štvrtkovú tlačovku Márie Šofranko, Andreja Stančíka, Kristiána Čekovského a Petra Polláka ml., označila za bodku. 

"Myslím si, že je čas začať vážne komunikovať s vedením OĽaNO. To, čo ma k vážnej komunikácii s vedením OĽaNO primälo je celá kauza voľby komisára pre deti, takže je to niečo, čo sa v zásade ťahá od leta minulého roka. Postoj OĽaNO ku komisariátu by sme mohli datovať už od poslaneckého prieskumu, a teda od mája, alebo júna roku 2021," uviedla Hatráková pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že to súvisí s postojom klubu k ochrane práv detí. Hatráková ďalej uviedla, že nejde len o to, že nemá podporu v klube, ale ide o podporu témy, ktorá je pre ňu nosnou a jej pokusy boli stopnuté. 

Hatráková zdôraznila, že si uvedomuje, že mimo poslaneckého klubu by ťažko presadila legislatívne zmeny, ktoré plánuje a nemá v úmysle v parlamente iba sedieť a hompáľať nohami. "Zmena nastane v tom, že budem veľmi otvorene komunikovať svoje postoje," špecifikovala s tým, že doteraz tak robila za zatvorenými dverami. "Teraz to budem robiť otvorene a ako sa s tým klub vysporiada, to uvidíme," doplnila Hatráková pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Poslancov presadzujúcich nezávislého kandidáta z mimovládneho prostredia podporuje aj šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš. Pre Noviny PLUS TV JOJ sa vyjadril, že je na čase, aby koalícia zmenila stratégiu. Komisárku pre deti sa nepodarilo zvoliť ani na tretí pokus, pričom Katarína Hatráková mala v pláne kandidovať znova. "Keďže sa počas dvoch kôl volieb nepodarilo zvoliť ombudsmanku, tak sme za to aby ktokoľvek relevantný prišiel so svojou nomináciou," poznamenal Šipoš, ktorý sa však nestotožňuje s tým, aby sa kandidáta, alebo kandidátku, nesnažila nájsť aj koalícia. 

Podľa podpredsedu Smeru-SD Erika Kaliňáka je aj tento prístup OĽaNO príkladom neschopnosti. Vyjadril sa tak po včerajšom vysielaní relácie Na hrane TV JOJ. Mladý politik postup hnutia prirovnal k hádzaniu zodpovednosti na iných.

Súvisiace články

Najčítanejšie