Polojasno
17°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Prezidentka Zuzana Čaputová zmenila miesto svojho pôsobenia. Prijme tam aj nemeckého prezidenta
Zdielať na

Prezidentka Zuzana Čaputová zmenila miesto svojho pôsobenia. Prijme tam aj nemeckého prezidenta

BRATISLAVA / Prezidentka SR Zuzana Čaputová zmenila na celý týždeň svoje pôsobisko. Za pár dní presťahovala svoju kanceláriu na opačnú stranu Slovenska, kde má v pláne rokovať aj nemeckou hlavou štátu Frankom-Walterom Steinmeierom.

Prezidentka priznala, že ju na novom mieste čaká intenzívny pracovný program. Okrem enviromentálnych tém, ktorým sa hlava štátu venuje dlhodobo, sa stretne aj s rodičmi samoživiteľmi a seniormi. 

"S kolegami som sa na celý týždeň presťahovala na východné Slovensko a z Prezidentského paláca sme sa presunuli do regionálneho pracoviska prezidentskej kancelárie v košickom Starom meste," uviedla na sociálnej sieti. 

"Práve som prišla do svojej košickej kancelárie. Košice a východ Slovenska mám veľmi rada," poznamenala prezidentka a dodala, že v hlavnom meste východu prijme aj svojho kolegu z Nemecka, ktorého chce zoznámiť s krásami východného Slovenska. 

"Teším sa najmä na stretnutia s Košičanmi aj Prešovčanmi, s predstaviteľmi samosprávy, významnými zamestnávateľmi regiónu aj s ich zamestnancami. Stretnem sa so seniormi aj s matkami samoživiteľkami a aj v Košiciach budem s osobnosťami regiónu diskutovať o návrate k ľudskosti," uviedla ďalej s tým, že vo svojom programe nazabúda ani tých najmenších, ale aj kultúru. 

"Navštívim školu, divadlo, Kulturpark aj materské centrum. Zaujímať sa budem o odstraňovanie enviromentálnych záťaží aj o budovanie cestnej infraštruktúry. Stretneme sa v Tabačke, na Hlavnej ulici v Košiciach aj v Prešove. Ďakujem Košičanom za srdečné privítanie," uzavrela prezidentka. 

Podľa politológa Tomáša Koziaka nie je návšteva ničím výnimočným, lebo z východu už úradoval aj exprezident Andrej Kiska a kancelária bola založená ešte dávno predtým. "Návštevu vnímam, ako veľmi pozitívnu. Je to cesta, ako sa dostať do regiónu a k ľuďom," poznamenal politológ pre Noviny PLUS TV JOJ. 

"Pre ľudí na východe je to jasný signál, že ústredné štátne inštitúcie sa k nim dokážu dostať omnoho bližšie," uzavrel politológ s tým, že na východe sa vraví, že cesta z Bratislavy do Košíc sa zdá byť často dlhšia, než tá z Košíc do Bratislavy. 

Súvisiace články