Polojasno
17°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Robert Fico k výboru: Nemienime podporovať tento politický proces
Zdielať na

Robert Fico k výboru: Nemienime podporovať tento politický proces

BRATISLAVA / Za konaním vlády vidí líder Smeru-SD totálnu likvidáciu opozíciu a ako snahu o jej diskreditáciu. Opäť zopakoval aj to, že zámerom je prekryť neschopnosť vlády.

Robert Fico opäť zopakoval, že vláda sa svojou inflačnou pomocou snaží si kupovať Rómov. Smer-SD opäť zopakoval, že vyžaduje odškodné za zdražovanie 1500 eur, bankový odvod a zdanenie monopolov. Upozornil aj na situáciu v Poľsku a Bulharsku a na to, že cena plynu vyletela. Americký plyn označil za príliš drahý.

K odvolaniu ministra vnútra poznamenal Fico toľko, že sa nikdy nemal stať ministrom vnútra. "Ak sa ním už stal, tak mal už 6 krát odstúpiť," povedal Fico a doplnil, že jeho klub zahlasuje za vyslovenie nedôvery jednotne.

Ladislav Kamenický na besede cielene upozornil na ekonomické dopady vyplývajúce zo sankcií EÚ smerom k Rusku. Žiadosť o platbu v rubľoch považuje Kamenický za pochopiteľnú. 

Robert Fico sa pre Noviny PLUS TV JOJ vyjadril, že zdanením bánk a monopolov vieme dostať až 500 miliónov eur. "To je raz toľko, než čo ponúka aktuálna vláda," povedal Fico s tým, že skritizoval aj čerpanie eurofondov a stovky miliónov, ktoré EÚ vyčlenila na pomoc Ukrajincom. 

Súvisiace články