Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ťažko skúšané OĽaNO? Minister financií si zaspomínal na staré časy. Zase si to pamätáš inak, schladil ho Truban
Zdielať na

Ťažko skúšané OĽaNO? Minister financií si zaspomínal na staré časy. Zase si to pamätáš inak, schladil ho Truban

BRATISLAVA / Niekedy sa stane, že si dvaja ľudia pamätajú určitú situáciu úplne inak. O tom, že takéto pamäťové nezrovnalosti sa nevyhýbajú ani politikom svedčí status ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) a komentár bývalého predsedu progresívcov Michala Trubana.

"Bol to november 2019, keď naše hnutie OĽANO všetci premúdrelí komentátori kaviarenských denníkov odpisovali. Na pódiách stáli spolu Kiska, Truban, Beblavý, Hlina a Sulík. Prieskum agentúry FOCUS nám dával tesnú šancu na parlament s 5,6% … a realitu poznáte. Voľby sme vyhrali s 25% a spomenutým komentátorom, pánom z pódia a agentúram spadla sánka," začal Igor Matovič na svojej sociálnej sieti a svojich predvolebných konkurentov označil za falošných. 

"Ľudia prekukli faloš a strojenosť samozvaných víťazov a premiérov. Vyhrala úprimnosť a odvaha. ĎAKUJEME Odvtedy ubehli prestrašné dva roky. Pandémia, ekonomická kríza, inflácia, ceny energií odstrelili dekel, vojna a kríza utečenecká. Napriek tomu, Slovensko to spolu s Vami zvláda - hoci je to pre každého ťažké. Najviac som však hrdý na splnenie kľúčového sľubu - dali sme absolútnu slobodu OČTK, už žiadny statočný vyšetrovateľ nemusí žiť v strachu, že ho niekto stopne … a oni za to idú po zločine ako po údenom," rozpísal sa minister financií a priznal, že včera zakopli a jeho to veľmi mrzí.

Jeho spomienka na predvolebné tribúny sa nezhoduje s tým, ako si spomínané "rečnenie" pamätá bývalý predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban. Ten sa k téme vyjadril pod Matovičovým statusom a pridal aj fotografiu.

​Na rad prišlo aj povalenie vlády Ivety Radičovej

"Dve z 50 našich poslancov sa rozhodli chrániť nenáležité výhody poslancov, ktoré im po našom zrušení imunity ešte ostali. Bohužiaľ. Prosím o odpustenie a pochopenie, že zlyhali jednotlivci, nie hnutie, ktoré jediné v boji s korupciou dosiaľ nikdy neuhlo. Som Vám vďačný za Vaše podporné správy, aj keď podfarbené smútkom. Som sklamaný z prospechárskej kampane SaS voči nášmu hnutiu," uviedol Matovič ďalej a dodal, že "zlyhanie 2 našich poslankýň z 50 ušetrí Ficovi pár týždňov na slobode, čo by podľa prokuratúry Fico strávil vo väzbe - ale pred pokračovaním vyšetrovania ho to ničím nechráni." 

"Keď nám to ale vyčíta strana a jej predseda, ktorí len kvôli svojmu egu povalili Radičovej vládu a vybavili 8 rokov vlády smeráckej mafie so všetkými tragickými následkami, je to až smutnosmiešne," uzavrel Matovič, ktorý však zabudol poznamenať, že na páde Radičovej vlády sa podiel aj on sám, keďže nehlasoval. 

Súvisiace články

Najčítanejšie