Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Odišli ako krysy, reaguje OĽaNO na odchod poslancov počas príhovoru Zelenského
Zdielať na

Odišli ako krysy, reaguje OĽaNO na odchod poslancov počas príhovoru Zelenského

BRATISLAVA / V utorok, 10. mája, sa v slovenskom parlamente prihovorili ukrajinský prezident. V jeho príhovore sa poďakoval všetkým, ktorí sa zapojili do pomoci jeho krajiny a zároveň vyhlásil, že ostatné krajiny by sa mali z našej pomoci učiť.

 V Národnej rade SR vystúpi prostredníctvom telemosta ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

Minister obrany Jaroslav Naď: Ukazuje to ich slabú výchovu

"Poslanci ĽSNS vedia zaujať iba dvomi vecami, buď extrémizmom a druhá vec je trápnosť. A to prejavili dnes, keď počas prejavu prezidenta zahraničnej krajiny trápne opustili sálu. Je to neslušné a iba to ukazuje ich morálne nastavenie aj výchovu, ktorú mali veľmi slabú," okomentoval krátko po vystúpení prezidenta správanie slovenských poslancov minister obrany Jaroslav Naď. 

Valášek: Smeráci ušli zadným vchodom

Poslanec zo strany Za ľudí Tomáš Valášek, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako veľvyslanec na Stálej delegácii Slovenska pri NATO v Bruseli, hovorí o úbohosti poslancov, ktorí odišli. "To hovorí o takej ľudskej úbohosti z ich strany, keď sa bavíme o prezidentovi krajiny, ktorá je vo vojne," okomentoval odchod poslancov. Príhovor hodnotil ako príjemný, slušný a ľudsky dôstojný," zhodnotil príhovor ukrajinského prezidenta. "Tá pasáž o sankciách EÚ na ruskú ropu a to varovanie prezidenta, že pozor, keď vstupujete do obchodných kontaktov alebo vzťahov s ruskou federáciou, tak sa vystavujete možnosti vydierania. Im sa to stalo," konštatoval Valášek.

OĽaNO: Fašisti odišli doslova ako krysy

"Dnes sme v parlamente počuli hlas slobodného slova, hlas odporu voči tyranii a neslobode. Počuli sme hlas odvahy a boja za svoju krainu. Prezident Zelenskyj povedal v prejave všetko, čo bolo potrebné," povedal za hnutie OĽaNO Andrej Stančík. 

"Dnes sme videli ako sa k tomuto postavila opozícia. Fico sa ani nedostavil, fašisti sa demonštratívne počas príhovoru postavili a odišli doslova ako krysy. Dnes vidíme, že medzi Smerom a extrémizmom nie je rozdiel. Vidíme tmené kontúry budúcej koalície," okomentoval postoj voči príhovoru strany Smer-SD a poslancov strany ĽSNS. 

Poslanec strany SMER-SD Vladimír Baláž o Zelenskom: Ten človek má určitú charizmu

  "Ten človek má určitú charizmu. Vie pracovať s médiami, s ľuďmi. Musím povedať, že som bol príjemne prekvapený," okomentoval príhovor poslanec Baláž. Ocenil najmä poďakovanie prezidenta a spomienku na 68 rok. "Ja si myslím, že sme slobodná krajina," vyjadril sa k poslancom, ktorí opustili parlament počas prejavu. 

VIDEO: Počas príhovoru prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského niekoľko poslancov zo strany ĽSNS opustilo parlament. 

Súvisiace články

Najčítanejšie