Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Politológ Lenč o aktuálnej situácii: Koalícia sektárov a fašistov a utrpenie mladého Juraja
Zdielať na

Politológ Lenč o aktuálnej situácii: Koalícia sektárov a fašistov a utrpenie mladého Juraja

BRATISLAVA. / Politológ Jozef Lenč si vzal na paškál nielen koalíciu, ale aj jedného z hostí štvrtkovej relácie Na hrane Juraja Šeliga (Za ľudí). Tvrdí, že Matovičov plán je deštrukciou nielen ekonomickou, ale aj spoločenskou.

"Juraja Šeligu, ktorý musel včera večer v relácii Na hrane obhajovať Matovičov plán deštrukcie financií a slušného Slovenska, ktoré dalo Jurajovi šancu sa historicky znemožniť, najlepšie vystihuje deň v národnej rade, ktorý sa zapíše do slovenských politických dejín 21. storočia ako deň vzniku koalície sektárov a fašistov," začal politológ takpovediac bez obalu. 

Podľa Lenča sa Šeliga zmenil na arogantného poslanca s nulovou váhou

Podľa odborníka skutočnosť, že obe skupiny dostal do parlamentu práve Igor Matovič len podčiarkuje stav, v ktorom sme sa ocitli v post-dzurindovskej dobe. "Späť ešte k Jurajovi. Hoc to na obrázku až tak nevidieť, smutný Jurko sa nám za dva roky v parlamente postupne mení so slušného tribúna na vcelku smutne arogantného poslanca," pokračoval Lenč s tým, že pri váhe štyroch poslancov, ktorými disponuje "Veronika Bez ľudí" a pri aktuálnych dvoch percentách voličskej popularity "prezidentskej" strany by bolo vhodnejšie, prepnúť do módu rozhodného politika s víziou.

"Bo takto ho čoskoro častejšie uvidíme s cigaretou pod lampou, než v televíznych diskusiách. A čo sa včera udialo v národnej rade? Igor Matovič si na hradný kopec zavolal kopec tých, ktorí sa už roky snažia obmedzovať práva na slobodný výber partnera, zakazovať interrupcie a niektorí i rozvody. Svorne sa predstavujú ako zástancovia tradičnej rodiny a ochrancovia života tých, ktorí myslia a cítia rovnako," poznamenal politológ ďalej pričom spomínaných obhajcov označil za sektárov.

Sektári, ktorí za peniaze radi poslúžia aj psychopatom, zhodnotil odborník

"Sektári, ktorí radi poslúžia moci a psychopatom, ak im tí za odmenu dajú raz nejaké to euro, inokedy pocit moci a výnimočnosti. Dozvedeli sme sa od nich, že je dnes neprajná spoločenská situácia ohľadom rodiny, že napriek tomu jeden vychováva päť a iná osem detí, že konečne je tu masívna podpora rodiny, ktorá stabilizuje rodiny, ktoré sú postavené na zväzku muža a ženy a majú deti a tým chránia morálku spoločnosti. Za boha, za rodinu, za Matoviča a za peniaze. Sektári," uviedol Jozef Lenč ďalej s tým, že aj Igor Matovič a jeho "sme rodina a bez ľudí" si vedeli zrátať, že prítomnosť sektárov hlasy na hlasovanie neprinesie a tak bolo potrebné aktivizovať včerajších kamarátov "Tarabových Kuffov" a nových spojencov a to "Kotleby bez Kotlebu" a teda sumárne fašistov rôznych odtieňov, ktorí však majú podľa odborníka rovnaké názory ako sektári.

Robert Fico sa priklonil k fašizmu, zhodnotil Lenč

"Za boha, za rodinu, za Matoviča a za peniaze urobia všetko, dúfajúc, že im to prinesie percentá, alebo aspoň miesto na širokej kandidátke Matovičovej eseročky. Fakt, že táto podpora nevadila a nevadí tým, ktorí sa dodnes zaštiťujú slušným Slovenskom a odkazom prezidenta Kisku, alebo nezávislým osobnostiam Novembra 1989, ktoré majú neraz plamenné reči o obhajobe demokracie, len ukazuje mieru pokrytectva, ktoré sa udomácnilo v našej politike," pokračoval politológ ďalej nešetriac kritikou a zdôraznil, že k fašistom sa definitívne prihlásil aj predseda Smeru-SD Robert Fico. 

"Tým, ktorí v ňom stále chcú vidieť sociálneho demokrata ponúka z koláča dieru a ukazuje z opice riť a ďalej v boji o post-kotlebových voličov smeruje Smer k národnému socializmu," uzavrel odborník. 

Najčítanejšie