Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Peter Pellegrini: Hlas-SD nedodá poslancov na prelomenie veta prezidentky
Zdielať na

Peter Pellegrini: Hlas-SD nedodá poslancov na prelomenie veta prezidentky

BRATISLAVA / Igor Matovič robí podľa opozičného lídra všetko pre to, aby zničil krajinu a pomstil sa svojim nepriateľom. Uviedol to na tlačovej konferencii v Národnej rade SR, kde sa venoval návrhu na protiinflačný balíček.

"Hlas-SD nedodá poslancov do 76-tky," uviedol expremiér a predseda opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Zdôraznil, že sa mu zdá absolútne nelogické, aby sa parlament niekoľko dní zaoberal niečím, čo by malo platiť od januára 2023. 

Hlas-SD trvá na tom, že vláda a parlament by sa mal v prvom rade zamerať na pomoc seniorom, ktorí si dnes nemôžu kúpiť už ani lieky. Spomenul aj okolité štáty, ktoré pristúpili k energetickým šekom. Hlas-SD zopakoval aj to, že riešením by bolo zvýšiť životné minimum, od ktorého sa odvíjajú aj ďalšie dávky, či dane.  

Hlas-SD deklaroval, že seniori sú jednou z najohrozenejších skupín, ktoré sú ohrozené drastickým zdražovaním. „V máji zdraželi potraviny o takmer 17 percent, bývanie i energie o takmer o 16 percent. Niektoré položky, napríklad oleje a tuky, sú drahšie o vyše štyridsať percent. Dôchodcovia dnes pri každom nákupe rozmýšľajú, či svoje peniaze minú na lieky alebo na potraviny, pretože oboje si nemôžu dovoliť,“ zdôraznil Peter Pellegrini.

Hlas-SD veto prelamovať nebude

"Tá pomoc je úplne nedostatočná," uviedol na margo balíčka, ktorý by mal pomôcť rodinám. "Podmienky sme dali už dávno, aby vláda pomohla širšej skupine ľudí. Toto je paškvil, ktorý nerieši nič," uviedol Pellegrini ďalej a poznamenal, že je zvedavý, kde chce Igor Matovič nabrať 76 poslancov na prelomenie veta Prezidentky SR. 

Líder Hlasu uviedol aj to, že vyzýva premiéra Eduarda Hegera aby začal konať a rovnako adresoval výzvu aj ministrovi práce zo Sme rodina Milanovi Krajniakovi. „Vyzývam ministra financií Igora Matoviča, premiéra Eduarda Hegera aj ministra práce Milana Krajniaka, aby návrh HLASU na mimoriadnu valorizáciu dôchodkov podporili. Ak ho nepodporia, nech dajú seniorom jasný stručný návod, ako majú v tejto ťažkej situácii žiť. Dôchodcovia potrebujú pomoc tu a teraz, nie od nového roka,“ vyhlásil líder HLASu Peter Pellegrini.

"Je smutné, že máme takto slabého premiéra," pokračoval Pellegrini ďalej s tým, že aj na rokovaniach s nemeckým kancelárom by sa mal Eduard Heger inšpirovať, ako pomôcť občanom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie