Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robia si zamestnanci ministerstva z Matoviča srandu? Tentoraz dostal nálepku stop fašizmu rovno medzi oči
Zdielať na

Robia si zamestnanci ministerstva z Matoviča srandu? Tentoraz dostal nálepku stop fašizmu rovno medzi oči

BRATISLAVA / Prvú lastovičku v podobe nálepky stop fašizmu si minister financií vyslúžil ešte minulý týždeň, a to po prelomení veta prezidentky spolu s pravicovými extrémistami. Tento týždeň sa nálepka objavila znovu. A ľudia sa bavia!

Fotografiu z miesta činu zverejnila obľúbená satirická stránka Zomri, ktorá si pravidelne uťahuje z politikov, ale aj zo spoločenských udalostí. Nálepky na ministerskú fotografiu zrejme zverejňuje niekto zo zamestnancov ministerstva financií.

Satirická stránka označila fotografiu ako "hlásenie z rezistenčného frontu". Minister financií a expremiér Igor Matovič si vyslúžil úpravu svojho ministerského portrétu fotografie opäť.

Tentoraz ju však nedostal cez oko, ale rovno medzi obe. Je možné sa domnievať, že za "nálepkovaním" ministra je niektorý z nespokojných zamestnancov. Aspoň tak to uviedla satirická stránka Zomri. 

Rovnakú nálepku dostal minister financií koncom minulého týždňa. Satirická stránka to označila za malú zamestnaneckú rebéliu. 

Národná rada SR prelomila veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej k zákonu o financovaní voľného času dieťaťa v stredu (22.6. 2022). Poslanci tak nevyhoveli jej pripomienkam, aby sa zo zákona vypustili ustanovenia účinné až od 1. januára budúceho roka. Prorodinný balík sa tak zavedie v plnej miere, ako ho navrhoval minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

Za akceptovanie pripomienok prezidentky SR hlasovalo 68 poslancov, proti bolo 41 poslancov a 29 zákonodarcov sa hlasovania zdržalo. Za zákon v pôvodnom znení, teda bez zohľadnenia pripomienok hlavy štátu, následne hlasovalo 77 poslancov, proti bolo 25 zákonodarcov a 39 poslancov sa hlasovania zdržalo. Na prelomenie veta bolo potrebných najmenej 76 poslancov, teda nadpolovičná väčšina všetkých poslancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie