Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sme rodina otvorene pozýva Tarabovcov, aby podporili vládu, tí im dávajú košom. Môžu si hovoriť, čo chcú, reaguje Sulík
Zdielať na

Sme rodina otvorene pozýva Tarabovcov, aby podporili vládu, tí im dávajú košom. Môžu si hovoriť, čo chcú, reaguje Sulík

BRATISLAVA / Koaličná kríza je zatiaľ stále bez riešenia. Zatiaľ čo mĺkva SaS trvá na svojich podmienkach, OĽaNO, ale aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára odmieta odchod ministra financií Igora Matoviča z vlády. Sme rodina sa dokonca nie raz vyjadrila, že SaS pokorila lídra OĽaNO už v momente, keď musel opustiť post predsedu vlády.

Richard Sulík sa v 24podcaste vyjadril, že Igor Matovič im za odchod z vlády stojí, pretože je zodpovedný za 90 % problémov vládnej koalície. Sulík zároveň zdôraznil aj to, že ak by zostali vo vládnej koalícii aj ďalej, boli by spoluzodpovední za ďalšie nápady "človeka, ktorý sa rozhoduje z večera do rána"

Sme rodina Tarabovcov otvorene pozýva

"Nie, do klubu som ich nevolal. Je to konzervatívne krídlo – strana Život – a nemám s nimi absolútne žiaden problém. Veľakrát sme podporili ich návrhy zákonov, oni veľakrát naše. Ich línia je veľmi podobná, ako má Sme rodina, takže ani s tarabovcami nemám žiaden problém," povedal Boris Kollár v rozhovore pre Denník N reagujúc na možnú podporu opozičných poslancov okolo Tomáša Tarabu.

Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár sa zároveň vyjadril, že by mu v klube neprekážal ani poslanec Šimko, ktorý možno obohatí hnutie Sme rodina od 1. septembra. Je teda zrejmé, že Boris Kollár sa snaží obohatiť klub Sme rodina a zabrániť menšinovej vláde po odchode SaS. Jeho slová potvrdil aj minister práce sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, ktorý v rozhovore pre Sme uviedol, že s ultrakonzervatívcami okolo Tomáša Tarabu nemá žiaden problém. 

​Taraba dáva Sme rodina zatiaľ košom

Poslanec Tomáš Taraba, ktorý o sebe tvrdí, že sa profiluje ako konzervatívec, pre Noviny PLUS uviedol, že s vstup do poslaneckého klubuhnutia Sme rodina neplánuje. Zároveň však odmietol komentovať, či by mal problém so životným štýlom predsedu parlamentu, ktorý má aktuálne 12 detí a to s počtom žien prevyšujúcich desiatku. "Ja tu nie som od toho, aby som niekoho verejne pranieroval a súdil," uviedol pre Noviny PLUS Tomáš Taraba, ktorý pred niekoľkými mesiacmi dopustil verejné pranierovanie dcéry Prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Taraba zároveň zdôraznil, že si na Borisovi Kollárovi cení, že "svoje tehotné partnertky neposiela na potrat"

Taraba zároveň zdôraznil, že podľa jeho predstáv sú najschodnejšou cestou predčasné voľby a víta to, že Boris Kollár dá na septembrovú schôdzu do parlamentu zmenu ústavy, ktorá by skrátenie volebného obdobia umožňovala. Nezaradený opozičný poslanec, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke ĽSNS zdôraznil, že "nemá nič proti Židom," a s ĽSNS podpísal memorandum o tom, že priznajú krivdy minulosti. Zároveń však počas pandémie patril práve tento poslanec, ktorý je otcom piatich detí (s jednou manželkou) k hlasným kritikom vlády a to nielen za zvládanie panémie, ale zároveň daval na svojom profile jasne najavo, že tradičné medicínske riešenia a pandemické opatrenia preňho nie sú cestou. 

​Pripravme sa na totalitný štát a hnedú koalíciu, komentuje Šoltész

Podľa komentátora TV JOJ sa konsolidácia hnedého politického spektra blíži do svojej záverečnej fázy. "Čo Boris Kollár nedokázal vlastnými silami pozbierať v riadnych voľbách, nakúpi na voľnom trhu a stane sa kľúčovým hráčom aktuálneho volebného cyklu," uviedol Arpád Šoltész, ktorý sa taktiež odvolal na rozhovor minsitra práce Milana Krajniaka v denníku Sme. 

Jeho minister Milan Krajniak, podľa komentátora vyslal jasný signál, že každý, kto je ochotný vzdať sa odkazu vojnového štátu, je srdečne vítaný, hoci sa doviezol do zákonodarného zboru na volebnom vehikli staromódnych fašistov z ĽSNS. "Tiso je beztak pasé, nový Žid sa volá liberál. Je to praktickejšie. Židom sa nepriateľ musí narodiť, liberálom môže byť hocikto, kto je naľavo od Adolfa Hitlera," uviedol komentátor, podľa ktoré by sa tí, čo si spominajú na život počas socializmu, mali svoje deti naučiť, ako sa žije v totalitnom štáte, lebo čochvíľa to budú potrebovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie