Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mikulec o štátnej zakázke nemocnice spájanej s jeho bratom: Obvinenia z rodinkárstva rázne odmietam
Zdielať na

Mikulec o štátnej zakázke nemocnice spájanej s jeho bratom: Obvinenia z rodinkárstva rázne odmietam

BRATISLAVA / Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) sa verejne vyjadril k medializovaným informáciám o zákazke pre Nemocnicu svätého Michala. V minulosti v nej tiež pôsobil ministrov brat.

Šéf rezortu vnútra tak reagoval na článok, ktorý sa objavil v médiách. "Odmietam pristúpiť na hru domnienok, fantázií a vymyslených vecí," povedal Mikulec s tým, že je pripravený informácie prezentované v článku vysvetliť. Minister zvažuje taktiež podanie žaloby na ochranu osobnosti voči denníku, ktorý článok zverejnil.

Spomínaný článok sa týkal štátnej zákazky, ktorá sa týkala verejnej súťaže v súvislosti s SBS firmou, v ktorej v minulosti pôsobil brat ministra vnútra. "Odmietam akékoľvek prepojenie na mojich rodinných príslušníkov," reagoval Mikulec s tým, že išlo o verejné obstarávanie, do ktorého sa prihlásilo 11 firiem, pričom vyhrala tá s najnižšou ponukou. Dodal, že jeho brat v danej firme nefiguruje už minimálne dva roky. Mikulec preto dohady o rodinkárstve odmieta.

"Chcel by som zdôrazniť, že od môjho nástupu do funkcie generálneho riaditeľa Nemocnice svätého Michala všetky objednávky a nákupy pre nemocnicu prebiehali podľa zákona. Po nástupe do nemocnice sme vytvorili referát verejného obstarávania," povedal generálny riaditeľ nemocnice Branislav Delej s tým, že práve ten referát riešil všetky zákazky, vrátane tej spomínanej. 

"Vyhlásili sme novú súťaž, ktorej podmienkou bola SBSka s podmienkou najnižšej ceny," dodal Delej s tým, že ponuka bola zverejnená online, pričom každý mal možnosť sa o nej informovať. "Vyhrala firma, ktorá bola zverejnená a po preštudovaní sa s ňou podpísala zmluva," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie