Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sulík podal demisiu: Zvyšní ministri SaS tak spravia v pondelok, naďalej trvajú na odchode Matoviča
Zdielať na

Sulík podal demisiu: Zvyšní ministri SaS tak spravia v pondelok, naďalej trvajú na odchode Matoviča

BRATISLAVA / Ministri za SaS po avizovaných podmienkach zo strany OĽaNO zatiaľ zo scojich prostov neodchádzajú. Výnimkou je líder strany a minister hospodárstva Richard Sulík. Ten svoju demisiu doručil už v stredu (31.8.) ráno. Ako povedal, šéfovi hnutia OĽaNO Igorovi Matovičovi tak dávajú priestor na rokovania.

"Igor Matovič mal celé leto čas na zmysluplné rokovania," začal Richard Sulík s tým, že minister ho premárnil a rokovania neboli žiadne. "Až dnes došiel s 10 požiadavkami. No ak mám byť úprimný, považujeme to za umelé predlžovanie vládnej krízy a zahrávanie sa s krajinou," vysvetlil Sulík. Dodal, že SaS je pripravená o týchto bodoch rokovať.

"Avšak rázne odmietame predlžovať koaličnú krízu. Na to aby sme s rokovaniami mohli začať, žiadame splnenie našej základnej podmienky - odstúpenie Igora Matoviča," dodal Suík s tým, že robí dva ústretové kroky. "Ja som dnes ráno podal demisiu prezidentke," vysvetlil s tým, že je na prezidentke, kedy ju prijme. Je to podľa neho prvý ústretový krok.

"Po druhé - poprosil som mojich ministerských kolegov, aby svoje demisie nepodali dnes, ale až v pondelok. Takže Igorovi Matovičovi dávame čas niekoľko dní na to, aby urobil to, čo od neho celá krajina čaká a aby si zachoval zvyšky dôstojnosti," dodal Sulík.

Minister hospodárstva taktiež dnes na vláde plánuje predložiť takzvanú cestovnú mapu. Ide o dokument s pokynmi na najbližšie kroky pre budúceho ministra hospodárstva. V prípade, ak by sa vládna kríza vyriešila, SaS by si aj naďalej nárokovala na rezort hospodárstva. Sulík má v takomto prípade už aj meno svojho nástupcu - je ním súčasný štátny tajomník rezortu Ján Oravec.

Pozrite si celé vyhlásenie SaS:

Súvisiace články

Najčítanejšie