Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kollár o budúcnosti koalície: Dohodli sme sa na požiadavkách ďalšieho fungovania
Zdielať na

Kollár o budúcnosti koalície: Dohodli sme sa na požiadavkách ďalšieho fungovania

BRATISLAVA / Koaličné hnutie Sme rodina počas poslaneckého klubu diskutovalo o budúcich krokoch v novej vláde. O ďalšom postupe informovali na tlačovej konferencii.

"Chceli by sme sa vyjadriť k novej situácii," povedal šéf Národnej rady (NR) SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár s tým, že na tento výsledok čakali dva mesiace, počas ktorých mohli riešiť energetickú krízu. "Rozhodne nejdeme povaliť žiadnu vládu ani z nej vyskakovať," pokračoval s tým, že Sme rodina nebola dôvodom, prečo liberáli koalíciu opustili.

"Ocitli sme sa vo veľmi nezávideniahodnej situácii, keďže budeme musieť prijímať veľa zákonov ohľadom energetickej krízy," povedal Kollár s tým, že nechce byť závislý na podpore ĽSNS či hnutia Republika.

Šéf Národnej rady sa má v utorok (6.9.) stretnúť s predsedom vlády Euardom Hegerom a s ministrom financií Igorom Matovičom (obaja OĽaNO), kde ich má detailne informovať o tom, za akých požiadaviek chce pokračovať vo vláde. Kollár vysvetlil, že ide o viaceré okruhy - napríklad exekučná amnestia, podpora cestovného ruchu, schválenie opatrení v rámci elektrickej energie a plyne. "Toto bude zásadná alfa a omega, aby sme mohli podporovať túto vládu," vysvetlil Kollár. 

Pre Sme rodina je v súčasnosti podľa slov lídra hnutia dôležité, aby v parlamente prechádzala legislatíva. "Ak nám opozícia spolu so saskou bude robiť obštrukcie, nemá význam kúriť a svietiť 20 mesiacov. Vtedy sa treba postaviť pred ľudí a povedať im, že je čas opäť rozdať karty," dodal Kollár s tým, že v tomto prípade by do úvahy prichádzali predčasné voľby.

Čo sa týka budúceho fungovania NR SR, podľa Kollára neprichádza do úvahy, aby Heger inicioval hlasovanie o dôvere. "Je to nezmysel," reagoval. Zároveň presadzuje, aby boli noví ministri namiesto odídencov z SaS odborníci. "Dohodli sme sa, že to nebudú žiadni poslanci ani politici," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie