Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Opozícia začala s odvolávaním ministra Mikulca: Ten, čo tu stál je novodobý Hitler, vykrikoval Matovič
Zdielať na

Opozícia začala s odvolávaním ministra Mikulca: Ten, čo tu stál je novodobý Hitler, vykrikoval Matovič

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Niektorí poslanci za SaS opustili rokovaciu sálu NR SR pár sekúnd predtým, ako Robert Fico začal so svojim odôvodnením na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Robert Fico (Smer-SD) tvrdí, že vládna koalícia nastavila nebezpečné princípy.

Fico tvrdí, že vládny poslanci sa hanbia za ministra vnútra, ale nemôžu hlasovať za jeho odvolanie. "Už dávno by ste zo svojej funkcie mali odísť," uviedol ďalej Fico s tým, že nechce zaťažovať poslankyne a poslancov. Zopakoval, že "manipulácie Romen Mikulec riadi"

Hneď počas odôvodnenia bol napomenutý poslanec za OĽaNO Jozef Pročko. "Len aby už Kočner začal rozprávať," zakričal smerom k expremiérovi Robertovi Ficovi. Robert Ficovi obviňoval ministra hospodárstva nielen z rodinkárstva, klienteliszmu a korupcie, ale aj z hrubého porušovanie zákonov. "Žiadame jeho hlavu," uzavrel svoje vystúpenie Robert Fico. Smer-SD sa pokúša odvolať ministra vnútra už po siedmi krát. 

Za vládu hovoril minister financií

Igor Matovič predniesol stanovisko vlády, ktoré sa razantne ohradila voči tvrdeniam Roberta Fica. "Je to len prejavom strachu, že ich doženie ich osud," poznamenal Matovič v stanovisku vlády. "Čím viac ich bude, tým viac si robí minister vnútra svoju robotu správne," reagoval Matovič s tým, že predchádzajúce vlády si dosádzali svojich ľudí a "bez korupcie nedokázali ráno vstať". 

"Ten človek, čo tu stál je novodobý Hitler," vykrikoval Igor Matovič v pléne NR SR s tým, že sa nevyhol ani poľovníckej chate a privatizácii NAKA a policajného zboru. "Netvárme sa, že Pellegrini o tom nevedel? Za to, že má jamôčky a premenuje stranu tak o tom nevedel?!"  vykrikoval Matovič ďalej s tým, že mafiáni vďaka SaS vyhrajú voľby. Minister financií ďalej prešiel aj k vulgarizmom, ktoré netreba replikovať. 

Opozícia je podľa financmajstra bandou zlodejov, ktorá sa schováva za sociálnu demokraciu a Smer-SD je účinným nástrojom na rozkrádanie spoločných daní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie