Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Sulík reaguje na obvinenia Matoviča: Som prekvapený, do akého bahna a duševnej diery vpadol
Zdielať na

Sulík reaguje na obvinenia Matoviča: Som prekvapený, do akého bahna a duševnej diery vpadol

BRATISLAVA / Hlasovanie o odvolávaní ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) sa posunulo na utorok (4.10.). Zhodli sa na tom koaliční i opoziční poslanci po náhlom kolapse poslanca OĽaNO Jána Kerekrétiho. Matovič však ešte predtým stihol zverejniť štipľavý status, na čo reagoval šéf jeho poslaneckého klubu Michal Šipoš i líder SaS Richard Sulík.

"“Kolega” Sulík vytiahol tromf. Váhajúcim poslancom práve ponúka podľa jeho slov “deal”. Keď podporia moje odvolanie, sľubuje, že SaS popraví za odmenu Romana Mikulca ruka v ruke s mafiou so SmeroHlasu," napísal Matovič vo štvrtok (29.9.) popoludní na sociálnej sieti.

Spravil tak po svojom približne 2,5 hodinovom výstupe v pléne Národnej rady (NR) SR, kde prednášal záverečnú reč pred hlasovaním o 11. hodine. Napokon hlasovanie práve kvôli jeho výstupu presunuli na 17. hodinu a neskôr na utorok dopoludnia.

"Je to nehoráznosť. Už neviem, čo mám na to povedať. Za posledné dni som počul toľko nezmyslov a klamstiev," zareagoval na Matovičov status líder SaS Richard Sulík. Taktiež zopakoval svoje slová, že je prekvapený, do akého "bahna a duševnej diery bol schopný vpadnúť".

Zdôraznil tiež, že v SaS strávia týždenne viac ako 10 hodín tým, že vyvracajú jeho výroky. To, že by rokovali s niektorými poslancami zároveň odmietol. Líder SaS taktiež vylúčil, že by splnil podmienku nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu (Život-NS). Ten svoje hlasovanie o odvolaní Matoviča podmieňuje tým, aby SaS podporila predčasné voľby.

Reakciu šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša nájdete vo videu:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie