Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Korčok neprijal Sulíkovú ponuku spolupracovať s SaS: Končí sa etapa môjho politického pôsobenia, reaguje
Zdielať na

Korčok neprijal Sulíkovú ponuku spolupracovať s SaS: Končí sa etapa môjho politického pôsobenia, reaguje

BRATISLAVA / Exminister zahraničných vecí Ivan Korčok neprijal ponuku šéfa SaS Richarda Sulíka pokračovať v politike v strane liberálov.

Rozhodnutie oznámil na sociálnej sieti. "Ponuku predsedu SaS si vážim, pretože išlo o návrh predpokladajúci moje významné zapojenie do vnútornej politiky v SR v rámci SaS, ktorú považujem za dobre fungujúcu stranu so silným a vyprofilovaným programom," napísal na svojom profile.

"Po dôslednom zvážení všetkých súvislostí a okolností som sa rozhodol na ponuku SaS nereflektovať a ukončiť tak súčasnú etapu môjho politického pôsobenia," vysvetlil exminister, ktorý v rezorte diplomacie pôsobil ako nominant SaS. Dôvod jeho odmietnutia je jeho presvedčenie, že "do významnej pozície vo vnútornej a straníckej politike má človek vstupovať prirodzeným spôsobom, to znamená cez získanie mandátu vo voľbách".

Ako Korčok dodal, to sa v jeho prípade nestalo. Zároveň je presvedčený, že vývoj na domácej politickej scéne sa v najbližšej dobe bude odohrávať najmä v parlamente, ktorého nie je súčasťou. 

Korčok v diplomacii pôsobil dlhé roky, pred nástupom do ministerského kresla napríklad pracoval v Spojených štátoch. Počas letnej vládnej krízy ho koaliční partneri vyzývali, aby sa nepridal k členom SaS a ostal v ministerskom poste, keďže v ňom pôsobil ako nominant, nie ako člen strany. To však dôrazne odmietol. 

Po odchode liberálov z koalície ponúkol Sulík svojmu bývalému ministerskému nominantovi miesto v strane. V diskusii Denníka N povedal, že mu "ponúkol všetko"

Súvisiace články

Najčítanejšie