Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Komentátori Soltész a Tkačenko: Je jasné, že medzi koalíciou a Tarabovcami je dohoda. Uvidíme, čo všetko zobchodujú
Zdielať na

Komentátori Soltész a Tkačenko: Je jasné, že medzi koalíciou a Tarabovcami je dohoda. Uvidíme, čo všetko zobchodujú

BRATISLAVA / O tom, že nová menšinová vláda premiéra Eduarda Hegera, bude vládnuť s podporou odídencov z ĽSNS okolo Tomáša Tarabu sa oficiálne hovorí už od utorka, kedy sa nepodarilo odvolať ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Podľa komentátora TV JOJ Arpáda Soltésza a komentátora denníka Sme Petra Tkačenka je jasné, že určitá forma dohody tam je.

Peter Tkačenko v 24podcaste uviedol, že v rámci aktuálnej politickej situácie si opozícia robí svoju prácu pomerne laxne. Poznamenal, že hoci je vláda premiéra Hegera menšinová a opozícii by stačilo vytiahnuť karty, nedeje sa tak. Komentátor zároveň priznal, že ho stoho "bolí hlava, oči aj uši"

Podľa komentátora Arpáda Soltésza je jasné, že sa blížime do politickej reality, kde si bude zaznievať, že "náš fašista je lepší, ako váš fašista". 

Komentátorov zaujala skutočnosť, že Tarabovcom prešli do druhého čitania návrhy zákonov, ktoré by zmierňovali tresty za majetkové delikty. Podľa Soltésza je zaujímavé, že takéto pomáhanie korupcii prechádza práve v spoluprći so stranou, ktorá sa hrdí tzv. a veľmi hypotetickým protikorupčným étosom. Zároveň poznamenal, že je bývalí mafiáni, ktorým bolo násilie vždy blízke si za novú obchodnú možnosť vybrali vstup do politických strán. 

Komentátor Peter Tkačenko dokonca našiel nové pomenovanie pre tento typ politikov, ktorí sa pohybujú na rozmedzí mafiánstva a fašizmu - Fašiáni. 

Viac z mudrovania komentátorov o aktuálnych témach si môžete pozrieť vo videu:

Súvisiace články