Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Bratislave bude pochod reagujúci na streľbu: Uctíme si obete a odsúdime násilie na LGBTI ľuďoch, hovoria organizátori
Zdielať na

V Bratislave bude pochod reagujúci na streľbu: Uctíme si obete a odsúdime násilie na LGBTI ľuďoch, hovoria organizátori

BRATISLAVA / V Bratislave sa bude konať pochod za odsúdenie nenávisti voči LGBTI komunite. Je reakciou na stredajšiu (12.10.) streľbu v hlavnom meste.

"Úkladná vražda dvoch mladých mužov vo štvrtok večer v LGBTI podniku Tepláreň nás šokovala a hlboko zasiahla. Touto spomienkovou akciou si chceme uctiť obete tohto odporného činu a odsúdiť násilie páchané na LGBTI ľuďoch. Pridajte sa k nám," píšu organizátori podujatia na sociálnej sieti. 

Pochod sa má začať v piatok (14.10.) o 17.00 hodine na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň, kde sa streľba udiala. 

"Sme šokovaní informáciou o streľbe v podniku Tepláreň, kde sa pravidelne stretávame," reagovala na sociálnej sieti iniciatíva Inakosť, ktorá sa venuje LGBTI témam.

​Streľba sa udiala v stredu (12.10.) krátko po 19.00 pred známym bratislavským podnikom. Strelec počas útoku zabil dvoch ľudí a zranil čašníčku podniku, následne z miesta činu ušiel. Polícia našla telo mŕtveho strelca vo štvrtok (13.10.) dopoludnia. 

Pietne miesto pred podnikom Tepláreň 

Ľudia od rána chodia páliť sviečky na miesto večerného nešťastia. Priamo na mieste vyjadril ľútosť aj bývalý minister školstva Branislav Grohling: "Zažívame urážka smerom k politikom alebo prezidentke a možno tu vidíme ten výsledok. Teraz je internet plný odcudzovania tohto činu ale mali by sme sa zamyslieť, čo k tomu viedlo."

 Matúša si uctili aj na Univerzite Komenského 

​Matúš, ktorý sa stal obeťou študoval na Univerzite Komenského. 

Súvisiace články

Najčítanejšie