Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Taraba tvrdí, že partnerské spolužitie sa dá získať u notára už dnes. Je to nezmysel, reaguje advokát Kubina
Zdielať na

Taraba tvrdí, že partnerské spolužitie sa dá získať u notára už dnes. Je to nezmysel, reaguje advokát Kubina

BRATISLAVA / Minulý týždeň Slovenskom otirasol teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave, ktorý stal život Matúša a Juraja z LGBTI+ komunity. Aktuálne poslanci v parlamente rozhodnú o partnerskom spolužití pre všetky osoby bez rozdielu. Návrh SaS zrejme podporí OĽaNO, Hlas-SD, ale proti budú zrejme Sme rodina, ale aj Tarabovci.

Ondrej Dostál v parlamente uviedol, že návrh z dielne SaS, ktorý má zaistiť aspoň čiastočný posun vpred pre páry rovnakého pohlavia, ale aj pre akýchkoľvek ľudí, ktorí spolu zdieľajú spoločnú domácnosť. Má priniesť riešenia v podobe možnosti dedenia majetku, ale aj nazeranie do zdravotnej dokumentácie. 

Viac o návrhu SaS sa dozviete vo videu od poslanca Ondreja Dostála (kan. SaS):

​Parlament sa opäť rozdelil na dve časti, pričom proti SaS a OĽaNO je čiastočne Sme rodina, ale problém majú aj Tarabovci. Podľa ich lídra návrh zákone nevyrieši nič, pretože to, čo SaS upravuje je dostupné už aj dnes. Taraba tvrdí, že stačí navštíviť notára. 

Podľa advokáta Petra Kubinu to však tak nie je. "Nie je to pravda," uviedol pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že niektoré kroky sa upraviť dajú, ale niektoré sa nedajú takto upraviť vôbec.

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie