Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger pred odchodom na európsky samit: Priniesť má viacero riešení v oblasti energetiky
Zdielať na

Heger pred odchodom na európsky samit: Priniesť má viacero riešení v oblasti energetiky

BRATISLAVA / Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) má odletieť na európsky samit, ktorý sa bude venovať aj otázkam energetiky. Práve o postoji Slovenska na stretnutí európskych krajín rokoval na zahraničnom parlamentnom výbore.

"Európska komisia včera predstavila energobalík a SR podporuje európsku solidaritu," povedal Heger po rokovaní výboru. Dodal, že podporuje aj mechanizmus na obmedzenie výkyvov príjmu plynu či iné riešenia v rámci plynovej krízy.

"Z tohto miesta by som tiež chcel povedal, že samit by mal priniesť viac riešení," povedal s tým, že SR bude požadovať napríklad aj zastropovanie cien za plyn.

"Budem žiadať, aby EK predložila dáta, ako budeme postupovať, ak počas silnej zimy nebudeme mať dosť plynu," povedal s tým, že takýto scenár zatiaľ nehrozí, no je potrebné byť pripravený. Otvoriť plánuje aj tému teroristického útoku na Slovensku. "Uvedomujeme si, že sociálne siete nie sú regulované tak ako fyzický svet," povedal. 

"Pre mňa to neznamená, že to je koniec," reagoval Heger na dopoludňajšie hlasovanie poslancov o partnerskom inštitúte, ktorý mohol zlepšiť život LGBTI+ ľudia. Ministrovi spravodlivosti Vialiamovi Karasovi tak dal úlohu pripraviť novú právnu úpravu spolužitia. Pripraviť ho má bezodkladne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie