Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exkluzívny prieskum agentúry AKO pre TV JOJ: SaS stratila hlasy, Progresívne Slovensko získalo
Zdielať na

Exkluzívny prieskum agentúry AKO pre TV JOJ: SaS stratila hlasy, Progresívne Slovensko získalo

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Strana Sloboda a solidarita stratila od posledného prieskumu agentúry viac ako 1 % hlasov. Takmer štvrtina opýtaných by nevedela komu odovzdať svoj hlas.​Agentúra AKO robila telefonický prieskum na vzorke tisíc ľudí starších ako 18 rokov v dňoch 12 - 19. októbra 2022. Respondenti neboli oboznámení s tým, kto je zadávateľ prieskumu.

Voliť by išlo iba 60 % 

16,4% deklarovalo, že by voliť nešli a 1,7% opýtaných na otázku odmietlo odpovedať. Rozhodnutých pre jednu stranu bolo 60,8 % opýtaných. 

Vyhral by Hlas, SaS stratila voličov

Predčasné voľby by aktuálne vyhrala mimoparlamentná strana Hlas-SD. Voliť by ju išlo 19,1 % ľudí. Na druhom mieste by skončila opozičná strana, ktorej predsedom je Robert Fico, s 16,1 %. Prvú trojicu uzatvára SaS s 11,5 %. Len o 0,3 % hlasov menej by mala strana Progresívne Slovensko na čele s Michalom Šimečkom. Do parlamentu by sa dostala aj Republika a KDH s 5,8 %. 

Hlas-SD a Smer- SD by mali cez 60 stoličiek v parlamente

Ak by sa konali predčasné voľby dnes, v parlamente by mala strana Petra Pellegriniho 33 miest v parlamente a Smer 28. Vo voľbách by Hlas získal najviac hlasov v Košickom a Banskobystrickom kraji. 

Medzi voličmi, ktorí by nevedeli komu dať hlas bolo najviac ľudí s maďarskou národnosťou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie