Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na spojených voľbách sa zúčastnili aj politici: Choďte voliť, rozhodnúť môže aj jeden hlas, vyzýva Raši
Zdielať na

Na spojených voľbách sa zúčastnili aj politici: Choďte voliť, rozhodnúť môže aj jeden hlas, vyzýva Raši

BRATISLAVA / Prvýkrát v histórii Slovenska sa konajú spojené komunálne a župné voľby. Zúčastnili sa ich aj viacerí poslanci či politici.

Kompletný prehľad výsledkov bude zverejnený TU.

"V jeden deň a v jednej volebnej miestnosti volíme starostov, primátorov, poslancov obecných, mestských a miestnych zastupiteľstiev, ako aj predsedov samosprávnych krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev," informovalo na sociálnej sieti aj ministerstvo vnútra.

Volieb v bratislavskom Starom Meste sa zúčastnil aj expremiér Mikuláš Dzurinda. Čo povedal? Zistíte v našom videu.

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini volil v rodnej Banskej Bystrici. "Odporúčam každému z vás, využite volebné právo," odkáza vo videu na sociálnej sieti. 

"Slobodné a transparentné voľby sú výsadou demokracie. So slobodou však prichádza aj zodpovednosť každého z nás. Naša skúsenosť, voľba a rozhodnutie môžu veľa vecí zmeniť. Každý hlas sa počíta," napísal na sociálnej sieti poslanec OĽaNO Milan Vetrák. 

"Využite svoje najsilnejšie občianske právo - právo rozhodnúť, kto vás bude zastupovať vo vašej obci a vašom kraji," napísal poslanec Marián Viskupič (SaS).

"Voľby sa týkajú sveta okolo nás a umožňujú nám veci zmeniť k lepšiemu. Napríklad tieto voľby pri školstve ovplyvnia stredné, základné aj materské školy. Rovnako sa môžu dotknúť ZUŠiek, CVČ, internátov či jedální, ktoré majú na starosti mestá a obce," napísal na sociálnej sieti exminister školstva a poslanec SaS Branislav Gröhling. Ľudí zároveň vyzval, aby volili zodpovedne.

Voliť bol aj súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo. "Ja už mám odvolené. Poďte voliť aj vy! Pre Bratislavu, pre všetko okolo nás," napísal na sociálnej sieti. 

K volebným schránkam tak počas soboty (29.10.) prídu ľudia zo všetkých regiónov a výnimkou nie sú ani politici. Poslanec Richard Raši (Hlas-SD) sa spojených volieb zúčastnil v Košiciach, kde má trvalé bydlisko. "Dobré ráno, ja som už voliť bol. Prosím, choďte aj vy, pretože rozhodnúť môže aj jeden hlas," vyzval ľudí na sociálnej sieti.

Nezaradený poslanec Tomáš Valášek (PS) volil dopoludnia. "Politika nie je niečo, čomu sa dá obrátiť chrbtom bez následkov. Ľudia v nej rozhodujú o tom, či budeme mať zelenú krajinu, fungujúcu dopravu, či moderné školstvo. Nik iný to za nich neurobí," napísal na sociálnej sieti.

Ľudí taktiež vyzval, že ak chcú, aby sa im žilo lepšie, mali by sa volieb zúčastniť. "Aby naše obce a kraje spravovali slušní a odborne podkutí ľudia," dodal.

"Odvolené. Tentokrát to však trvalo dlhšie. Nie preto, žeby som nevedela koho voliť, ale 6 lístkov je predsa len 6 lístkov. Tak aj vy, ktorí sa chystáte voliť, choďte čím skôr a nenechajte si to na poslednú chvíľu," napísal na sociálnej sieti poslankyňa Za ľudí Jana Žitňanská. Pripomenula tiež, že volebné miestnosti sa zatvárajú už o 20. hodine.

Odvolil aj minister financií a vývalý premiér Igor Matovič. Na sociálnej sieti zverejnil jediné slovo - Odvolené. 

Voľby už má za sebou aj podredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš. "My sme už volili. Takéhoto parádneho pomocníka, syna Maťka, som mal pri dnešných voľbách. Poďte prosím voliť aj vy, lebo v týchto ťažkých časoch je dôležité akých predstaviteľov budeme mať v samospráve, ktorá ukázala akú dôležitú úlohu zohráva pri riešení kríz. Prajeme ešte pekný volebný víkend," zverejnila na sociálnej sieti. 

Účasť vo voľbách na sociálnej sieti potvrdil aj bývalý predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko. Občanov vyzval, aby volili toho, komu dôverujú. "Už som bol voliť. Choďte aj vy a zvoľte toho, komu veríte," uviedol Danko na sociálnej sieti. 

Článok budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie