Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ministerstvo vnútra informuje o spojených voľbách, viacero prípadov rieši Štátna volebná komisia aj polícia
Zdielať na

Ministerstvo vnútra informuje o spojených voľbách, viacero prípadov rieši Štátna volebná komisia aj polícia

BRATISLAVA / Ministerstvo vnútra informovalo o doterajšom priebehu spojených komunálnych a župných volieb. Štátna volebná komisia zároveň rokuje aj možnom predĺžení moratória a viacero prípadov rieši aj NAKA.

Kompletný prehľad výsledkov bude zverejnený TU.

Podľa rezortu vnútra je doterajšie konanie spojených komunálnych a župných volieb pokojné. "Nahlásené menšie podnety Štátna volebná komisia priebežne preveruje, sleduje a rieši," informoval zastupujúci predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Marián Giba.

Rezort tiež informoval, že Štátna volebná komisia nariadila krátke prerušenie volieb v dvoch obciach. "V obci Povoda bol dodaný nedostatočný počet hlasovacích lístkov, ktoré boli následne dotlačené a v krátkom čase obci dodané. V obci Macov v okrese Dunajská Streda sa pri otvorení volebnej miestnosti zistil nesprávne vytlačený hlasovací lístok: meno kandidáta sa na volebnej listine opakovalo," oznámila hovorkyňa MV SR Zuzana Eliášová. V oboch obciach sa hlasovanie po odstránení nedostatkov obnovilo a bude sa hlasovanie predlžovať. Štátna volebná komisia preto bude rozhodovať o možnom predĺžení volebného moratória.

"O špeciálne hlasovanie požiadalo 1 867 voličov. Najväčší počet týchto žiadostí nahlásilo mesto Michalovce, kde až 180 voličov bude hlasovať do špeciálnej schránky," povedala riaditeľka Odboru volieb, referenda a politických strán MV SR a zapisovateľka Štátnej volebnej komisie Eva Chmelová.

​O špeciálne hlasovanie má právo požiadať volič z dôvodu ochorenia COVID-19. Predpokladaný termín vyhlásenie výsledkov spojených volieb je nedeľa (30. 10.). 

V rámci spojených volieb viacero podozrení vyštruje aj NAKA, informovala polícia na sociálnej sieti. "V  tejto chvíli však nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie, urobí tak akonáhle to situácia dovolí," napísala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie