Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Heger zagratuloval zvoleným zástupcom samospráv: Pre vládu sú samosprávy kľúčové, teším sa na spoločný dialóg
Zdielať na

Heger zagratuloval zvoleným zástupcom samospráv: Pre vládu sú samosprávy kľúčové, teším sa na spoločný dialóg

BRATISLAVA / Na Slovensku sa po prvýkrát konali spojené komunálne a VÚC voľby. Hlasovanie sa vo väčšine okrskov skončilo o 20. hodine a občania už poznajú svojich starostov, primátorov či županov. K výsledkách volieb sa vyjadril aj predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO).

Výsledky komunálnych volieb môžete sledovať TU.

"Komunálna politika sa občana dotýka bezprostredne," napísal premiér na sociálnej sieti. Dodal, že komunálna politika ovplyvňuje kvalitu života ľudí pomocou viacerých aspektov - spravovania regionálnych ciest, základného a stredného školstva, sociálnych služieb či kultúry. 

Politik zdôraznil, že práve v sobotu (29.10.) mali občania možnosť ovplyvniť tieto veci pomocou volieb, čo je "jeden z najdôležitejších inštitútov demokracie".

"Verím, že ste si v nich vybrali zástupcov, ktorí vám prinesú očakávané zmeny a budú sa úspešne podieľať na rozvoji regiónov. Spolupráca so samosprávami je pre vládu kľúčová, ak chceme spoločnými silami dosiahnuť lepšie Slovensko," dodal Heger.

Premiér dodal, že sa teší na spoločný dialóg. "Ako zvyknem hovoriť, tak vláda a samosprávy sú ako pľúca, potrebujú dýchať spolu a spolupracovať. To stále platí a môžem vám sľúbiť, že v mojej vláde budete mať vždy oporu a otvorené dvere," zakončil.

Súvisiace články

Najčítanejšie